15. dubna 2013 • 06:44

Chicago v boji o Prezidentský pohár zvýšilo náskok na Pittsburgh

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chicaga se přiblížili vítězství v základní části NHL, když v nedělním utkání vyhráli na ledě St. Louis 2:0 a znovu navýšili náskok před druhým Pittsburghem na rozdíl čtyř bodů. Branky vstřelili Bryan Bickell a Marián Hossa, gólman Corey Crawford zneškodnil všech třicet střel a připsal si třetí nulu v sezoně. Do konce základní části chybí Chicagu odehrát sedm zápasů, Pittsburghu o jeden méně.



"Dnešní utkání byl dobrý test na play off. Soupeř hrál fyzicky náročný hokej, snažil se nás rozhodit, ale my jsme se drželi plánu a počkali si na své šance," uvedl Crawford.

Detroit, který v předchozích 21 sezonách nechyběl v play off, má v tomto ročníku starosti, aby o rekordní sérii nepřišel. Po vítězství 3:0 v Nashvillu se ale Red Wings vrátili v Západní konferenci na poslední postupové místo a před Dallasem a Columbusem mají dva body k dobru.

"Ještě dnes ráno jsme byli mimo příčky play off a teď jsme v těsném kontaktu i s Minnesotou (7.) a St. Louis (6.). Je nás v tom bahně spousta a každý se snaží najít způsob jak v něm plavat," komentoval vyrovnanost tabulky trenér Detroitu Mike Babcock.

"Myslím, že spousta lidí by chtěla, abychom nepostoupili. Máme to ale ve svých rukou, záleží na nás," doplnil brankář Jimmy Howard, který kryl 22 střel a vychytal třetí nulu v sezoně. Howard neinkasoval ani z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu českého obránce Jakuba Kindla.

Ve zbývajícím utkání nedělního programu NHL porazilo Buffalo doma Tampu Bay 3:1. Sabres, kteří ve Východní konferenci ztrácejí na poslední postupové místo do play off čtyři body, získali klíčový náskok v prostřední třetině, v níž soupeři odskočili z 1:0 na 3:0.

Výsledky:

St. Louis - Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 25. Bickell, 47. Hossa. Střely na branku: 30:26. Diváci: 19.385.

Buffalo - Tampa Bay 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky: 5. Ennis, 28. Hecht, 33. Porter - 34. Pouliot. Střely na branku: 22:33. Diváci: 18.991.

Nashville - Detroit 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 27. Zetterberg, 58. Franzén, 59. Abdelkader. Střely na branku: 22:32. Diváci: 17.113.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud