4. května 2013 • 05:29

Frolík zazářil dvěma góly, Crosbyho dvě trefy Penguins nestačily

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasná série, tady přece není o čem mluvit. Takové hlasy zněly ze zákulisí, když přišla řeč na duel mezi Pittsburghem a Islanders. První zápas skončil výhrou 5:0 pro favorita, do druhého naskočil po zranění kapitán Sidney Crosby, takže výsledek by měl vlastně být jen formalitka. A nebyl. New York zaskočil soupeře a z Pittsburghu si veze výhru 4:3. Vedení 2:0 v sérii proti Minnesotě pomohl Chicagu zařídit dvěma trefami český útočník Michael Frolík.



Přitom když Sidney Crosby zvyšoval v osmé minutě na 3:1 pro domácí tým, zdálo se být jasno, jakým směrem se zápas bude vyvíjet. Dotáhnout utkání do vítězného konce měla být pro zkušený tým pohodička... Ale newyorští hokejisté ukázali, že žádný soubor není v boji o Stanley Cup do počtu.

VIDEO: Obě trefy uzdraveného Crosbyho

Ve druhé třetině dvěma góly srovnali a v 53. minutě rozhodl útočník Kyle Okposo, který se předtím v utkání stihl i poprat. Ostrované navíc zasypali domácího gólmana Marca-Andre Fleuryho dvaačtyřiceti střelami a domácí tým pěkně zaskočili.

"Několikrát se k nim puky odrazily a hodně jim pomohly," řekl po zápase Crosby, který během třiadvaceti minut osmkrát vystřelil na bránu a musel zkousnout hořkou porážku.

VIDEO: Šťastný gól Okposa

Největším problémem byl pro domácí střelce Jevgenij Nabokov, zkušený harcovník v bráně soupeře. "Celou sezonu nám chytal skvěle. Navíc v prvním duelu musel po čtyřech obdržených brankách střídat, ale stejně se dokázal vrátit a vychytat nám výhru, skládal poklonu spoluhráči autor vítězné trefy Okposo.

Montreal srovnal drsnou sérii

Poprvé v moderní historii se ve čtvrtek utkaly v play off týmy Montrealu a Ottawy. A tým z hlavního města Kanady favorita zaskočil, zvítězil, navíc poslal do nemocnice Larse Ellera po tvrdém ataku útočníka Erica Gryby.

Nováček Gryba v druhém zápase už na ledě nebyl (byl suspendován na dvě utkání) a Canadiens jasně demonstrovali sílu. Utkání si v klidu pohlídali a mohli se spolehnout na skvělého brankáře Careyho Price, který se po třiceti zákrocích stal první hvězdou zápasu. I když během utkání přišel po srážce o zub.

"Proměnovali jsme šance a taky jsme měli dneska trochu štěstí. A já jsem nepustil dneska žádný lehký gól, tak aspoň, že tak," usmíval se po utkání hrdina zápasu Price.

Vítězný gól a druhou trefu v sérii zaznamenal dvacetiletý nováček Brendan Gallagher, jedinou trefu soupeře vstřelil po teči český útočník Milan Michálek.

VIDEO: Trefa českého útočníka Ottawy

V play off přichází Frolíkův čas

V sezoně to třeba nebývá úplně ono, ale bitvy o Stanley Cup – to je jiná. Kladenský rodák Michael Frolík potvrzuje, že nadstavbová část NHL mu sedí. Ve třinácti zápasech play off si připsal už deset bodů, poslední dva dnes v noci, když proti Minnesotě vstřelil první dvě branky zápasu.

VIDEO: Druhý Frolíkův gól v oslabení

Pětadvacetiletý útočník uspěl nejdříve v deváté minutě, když za záda dezorientovaného brankáře Hardinga doklepl střelu Andrewa Shawa, na 2:0 pak zvýšil v první minutě druhé třetiny ve vlastním oslabení po dalším šťastném odrazu.

Wild sice dokázali snížit, Chicago si ale výhru pohlídalo i díky dalším dvěma gólům z hole Patricka Sharpa a po zápase mohlo oslavovat i Frolíka, svou první hvězdu utkání.

Sharks si vezou z Vancouveru dvě výhry

Souboj mořských dravců i podruhé ovládl stejný tým. Žraloci porazili Kosatky díky vyrovnávací trefě z poslední minuty z hole Patricka Marelaua a trefě v prodloužené bývalého hráče Canucks Raffiho Torrese.

VIDEO: Vítězná trefa v prodloužení

Ten využil chybné rozehrávky obránce Alexe Edlera a v situaci dva na jednoho pak převzal puk od spoluhráče Brenta Burnse a nedal Luongovi v bráně domácích šanci.

Vanocuver bude mít v Kalifornii pořádně těžkou šichtu. Kromě trefy Torrese musí mrzet i šance Jannika Hansena, který v 60. minutě při power play hostí netrefil odkrytou klec...

Výsledky:

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 2. zápasy:

Montreal - Ottawa 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky: 24. White, 25. Gallagher, 39. Ryder - 29. MichálekStřely na branku: 34:30. Diváci: 21.273. Stav série: 1:1.

Pittsburgh - NY Islanders 3:4 (3:1 0:2 0:1)
Branky: 4. a 8. Crosby, 1. Malkin -  8. Moulson, 26. McDonald, 31. Martin, 53. Okposo. Střely na branku: 33:42. Diváci: 18.624. Stav série: 1:1.

Západní konference - 2. zápasy:

Chicago - Minnesota 5:2 (1:0 1:1 3:1)
Branky: 9. a 21. Frolík, 44. a 55. Sharp, 60. Bickell - 38. Setoguchi, 57. Scandella. Střely na branku: 48:28. Diváci: 22.012. Stav série: 2:0.

Vancouver - San Jose 2:3 v prodl. (0:1 0:0 2:1 - 0:1)
Branky: 41. a 48. Kesler - 14. Thornton, 60. Marleau, 66. Torres. Střely na branku: 31:32. Diváci: 18.910. Stav série: 0:2. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud