16. května 2013 • 08:16

Obránce Rozsíval trefil soupeře holí do hlavy. A vyvázl bez trestu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvouminutové tresty už byly uděleny za menší přestupky... Navíc v době, kdy NHL přísně trestá zákroky na hlavu překvapilo, že krosček z nočního utkání mezi Chicagem a Detroitem v podání českého obránce domácího týmu Michala Rozsívala na hlavu Justina Abdelkadera zůstal nepotrestán. Abdelkader se chvíli zvedal z ledu, ale do zápasu se vrátil.



Zákrok se odehrál na začátku první třetiny za stavu 0:0. Čtyřiatřicetiletý obránce původem z Vlašimi stihl odehrát kotouč a pomalu se začal připravovat na rozjetého Abdelkadera, který se chystal dohrát souboj.

Jenže místo toho aby přijal hit, tak vystrčil ruce i s hokejkou před sebe a následný krosček dokonce připravil tvrdě hrajícího amerického útočníka o helmu. Marně se pak Rozsíval na střídačce dušoval, že forvarda Detroitu trefil rukavicí.

Abdelkaderovi sice museli na střídačku pomáhat spoluhráči, zápas ale v klidu dohrál a dokonce se stihl dostat do menší potyčky s Davem Bollandem. A při myšlence na Rozsívala se možná rozpomněl na dvouzápasový trest, který on sám musel po drsném střetu odesedět v prvním kole proti Anaheimu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud