27. května 2013 • 11:33

Návod i pro Hadamczika: Kouč Rangers vzal vyřazení na sebe

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná to je jen gesto, ale pořád působí líp než výmluvy. John Tortorella, rázný a často i pěkně ostrý kouč New York Rangers, po sobotním vypadnutí ze Stanley Cupu s Bostonem nehledal vysvětlení rychlého konce série daleko. Začal od sebe… Třeba to slyšel i Alois Hadamczik. Podobnou reakci od něj totiž kdekdo čekal po zapackaném mistrovství světa.



O tom, že je v NHL respektovaný, se nemá cenu bavit. S Tampou Bay získal v roce 2004 Stanley Cup, Rangers v minulé sezoně dovedl až k perfektnímu konferenčnímu finále proti New Jersey. John Tortorella za sebou má výsledky, a ostatně, ani vypadnutí 1:4 na zápasy se silným Bostonem ve druhém kole play off není žádná ostuda.

Jenže americký švihák se nespokojí s málem. Umí dát dost jasně najevo, když se mu cokoliv nelíbí, ze strany hráčů, ale třeba i novinářů, a dělal to i během letošních vyřazovacích bojů. Teď ovšem prokázal i obdivuhodnou sebereflexi.

„Zodpovědnost padá i na mě,“ zhodnotil vyřazení po sobotní porážce 1:3. „Jedna z velkých věcí této série byla, že jsem nedokázal zařídit, aby naši top hráči podávali stabilní výkony. Přitom to je velká část mé práce a jde to na můj vrub.“

Rick Nash jediný gól a pět bodů z 12 zápasů, Brad Richards jediná branka a dvě utkání na tribuně, Ryan Callahan 2+3. I tak vypadá účet hlavních ofenzivních tahounů klubu z Broadwaye. Tortorella nehledal selhání v jejich chybějící snaze uspět ani v ničem jiném. Ne, pokoušel se z nich vyždímat maximum, leč neúspěšně. „Snažili jsme se dostat je do pozice, v níž by nám mohli pomoct, ale nepovedlo se, takže za to musím přijmout zodpovědnost. To nás hodně bolelo,“ řekl jasně.

Zní to dost jinak, než slova o zklamané důvěře či poukazování na předchozí úspěchy, jaké jsme slyšeli po uplynulém mistrovství světa. Tortorella může sloužit za vzor nejen z hlediska trenérských postupů…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud