Zdeněk Janda
22. června 2013 • 13:28

U Frolíka v mrakodrapu. Stanley Cup je ještě daleko, ví útočník Blackhawks

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO Z CHICAGA | Když se podíváte dolů, mohou na vás jít závratě. „Já už jsem zvyklý, je to v pohodě,“ komentuje s úsměvem pohled z 25. patra mrakodrapu, v němž v Chicagu žije, útočník Michael Frolík. Právě tam totiž ve čtvrtek odpoledne pozval reportéra iSport TV a ukázal mu výhled na město. „Chicago se mi libí, jsem spokojený, je tady pořád co dělat,“ říká ve videorozhovoru.



Opora Blackhawks si život ve velkoměstě pochvaluje. „Předtím to na Floridě bylo také fajn, ale spíš pro rodiny nebo pro starší. Bylo to takové možná až moc usedlé. Tady je to přeci jenom živější,“ říká 25letý útočník.

Jeho byt se nachází v mrakodrapu na břehu Michiganského jezera. On bydlí v sedmém patře, na 25. poschodí ale má stejně jako další obyvatelé k dispozici terasu s grilem nebo posilovnu. A právě odsud ve videorozhovoru pro iSport TV popisoval, jak se mu ve městě žije.

Podívejte se na video s Michaelem Frolíkem

Michael Frolík si svůj život v Chicagu nemůže vynachválit
Video se připravuje ...

Bylo to ve čtvrtek, tedy den po čtvrtém zápase, v němž hokejisté Blackhawks porazili Bruins 6:5. Hráči měli volno, relaxovali. Včera, tedy v pátek, už měli na programu opět ostrý trénink. A chystali se na klíčovou pátou bitvu finále.

Po skončení tréninku si vzal Frolíka chvíli do parády jeden z asistentů (Mike Kitchen), který mu názorně ukazoval, jak má bránit oslabení. „Právě on má tuhle herní činnost na starosti, takže mi vysvětloval, co a jak. Boston má několik variant, jak hraje přesilovku, a dokáže to neustále měnit. Takže jsme to probírali,“ vysvětloval český útočník, jenž je v klubu Blackhawks právě ceněným specialistou na bránění při oslabení. To je jeho parádní disciplína.

Jenže naposledy Boston při přesilovce skóroval dvakrát, proto ihned trenérský štáb Chicaga musel zareagovat a hokejisty na jiná zakončení nachystat...

Obsáhlou reportáž z toho, jak Frolík žije v Chicagu, čtěte v zítřejším vydání Nedělního Sportu.

Michael Frolík při tréninku hry v oslabení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud