28. června 2013 • 15:21

Messiera neudělali hlavním koučem. Teď v Rangers skončil úplně

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaklíná se slovy o tom, jak se teď chce naplno věnovat hokejovému projektu v Bronxu. Tolik oficiální důvod Marka Messiera, jedné z největších legend NHL, proč náhle opustil pozici poradce generálního manažera v Rangers. Ve skutečnosti ho zřejmě spíš lehce rozladilo, že si klub vybral jiného hlavního trenéra. V rozhovoru pro NY Post to 52letý „Mess“ naznačil.



Chápe, proč se Rangers rozhodli nabídnout pozici hlavního kouče Alainu Vigneaultovi. Chce se teď naplno věnovat projektu hokejového centra v Bronxu. Tolik oficiální prohlášení Marka Messiera, proč náhle opouští vedení newyorského klubu.

Ale… Vlivnému reportérovi NY Post Larry Brooksovi se ze svých dojmů vyznal poněkud obšírněji.

Když totiž u týmu po sezoně skončil jako trenér John Tortorella, generální manažer Glen Sather, jemuž Messier poslední čtyři roky dělal poradce, přišel s nabídkou místa na střídačce.

„Ptal se, jestli bych měl zájem,“ přiblížil druhý nejproduktivnější hráč historie, který prý vše probral s rodinou a pak oznámil, že by novou roli rád zkusil.

„Řekl jsem Glenovi, že jsem přesvědčený, že můžu Rangers posunout na jinou úroveň, ale že nechci být nijak zvýhodňovaný při výběru nového trenéra. Ať samozřejmě osloví i jiné kandidáty a zvolí toho, o kom si myslí, že by byl nejlepší, i kdybych to neměl být já,“ líčil symbol kapitánství, který jako lídr dovedl klub k zatím poslednímu Stanley Cupu v roce 1994.

„A přesně to se stalo, Glen si vybral Alaina Vigneaulta a já necítím žádnou hořkost. Příští dva roky se chci věnovat projektu v Bronxu, o této možnosti jsem už nějakou dobu uvažoval,“ dodal Messier. „Ale když jsem byl klubem tázán, řekl jsem, že kdyby pro mě byla možnost, jak pomoct týmu, chtěl bych do toho jít, ať už ve vedení nebo jako trenér.“

Nakonec se prý rozhodovalo jen mezi dvěma kandidáty, jím a Vigneaultem. A Sather se rozhodl pro trenérskou zkušenost. Přece jen, Messier ještě žádný tým nevedl, jeho soupeř byl mimo jiné s Vancouverem ve finále Stanley Cupu.

„Mám obrovský respekt pro trenérskou obec a umění koučovat, neberu to na lehkou váhu a rozumím výhodám zkušeností,“ reagoval Messier. „Ale sám mám dost zkušeností z hokeje a z toho, jak se vyhrává. Není mi dvaatřicet, je mi 52, naučil jsem se toho hodně. Ani moje zkušenost by neměla být braná na lehkou váhu nebo podceňována. Rozhodně cítím, že můžu organizaci hodně nabídnout v jakékoliv roli, věřím si, že bych mohl odvést výbornou práci jako kouč v tom, jak dostat tým na vyšší úroveň,“ dodal „Mess“, autor 1887 bodů v kariéře v základní části a mimo jiné šestinásobný majitel Stanley Cupu.

A pak že bylo všechno OK. Ten tým, kterému hodlá pomoct, asi teď jen tak Rangers nebudou…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud