6. července 2013 • 20:13

Montreal otočil, stojí o Jágra. Podle agenta je zájem oboustranný

Autor: fan, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že by se nakonec dočkal? Jaromír Jágr by mohl zamířit do Montrealu, do klubu, jemuž už byl často i v minulých letech blízko a který podle svých dřívějších slov velmi uznává. Nejúspěšnější klub historie NHL je podle kanadských médií v kontaktu s útočníkovým agentem Petrem Svobodou.



„Jaromír vždycky chtěl v Montrealu hrát,“ prohlásil Svoboda. „Mluvili jsme s generálním manažerem, zájem je z obou stran, záleží jen na Canadiens.“

Olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Jágr v uplynulé sezoně NHL působil v Dallasu a Bostonu, se kterým postoupil do finále play off. Na třetí titul v zámořské soutěži ale nedosáhl.


Vedení Bruins následně oznámilo, že o Jágrovy služby už nestojí. Poté své stanovisko upravilo, ale nakonec jej prakticky jistě neangažuje. Po odchodu Nathana Hortona získal Boston Jaroma Iginlu.

V Montrealu by si Jágr mohl přijít na cca 3 miliony dolarů za sezonu a sešel by se s Tomášem Plekanecem, svým oblíbeným centrem z Kladna i reprezentace.


V NHL již český útočník působil v Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadeplhii, Dallasu a Bostonu. V základní části odehrál 1391 zápasů s bilancí 681 gólů a 1007 asistencí. V historické tabulce produktivity mu s 1688 body patří osmé místo. V play off nasbíral 199 bodů ve 202 zápasech a je celkově pátý.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud