5. července 2013 • 23:58

Alfredsson do Detroitu nebo Horton do Columbusu. Jágr zatím čeká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během prvních několika hodin změnilo dres hned několik žádaných volných agentů. Hodně peněz se rozdávalo v Torontu, nakupoval také Nashville nebo New York Islanders, ale nové barvy také vyznává například legendární Daniel Alfredsson. Podívejte se na první velké páteční přesuny.



Hokejisté Ottawy získali do ofenzivy výraznou posilu Bobbyho Ryana. Do metropole Kanady přichází šestadvacetiletý kanonýr výměnou z Anaheimu za Jakoba Silfverberga, Stefana Noesena a právo v prvním kole příštího draftu.

Po Torontu, kde naposledy působil, si vyzkouší dres dalšího kanadského týmu jiný útočník Clarke MacArthur. S vedením Ottawy se dohodl na dvouleté smlouvě, která mu garantuje celkový příjem 6,5 milionu dolarů.

Utrácelo se v New Yorku i Nashvillu

Čtveřici útočníků získali v NHL na trhu s volnými hráči představitelé Nashvillu. Tým Predátorů posílí Matt Cullen, Viktor Stalberg, Eric Nystrom a Matt Hendricks. Cullen, který je z celého kvarteta nejstarší, podepsal dvouletou smlouvu, Nystrom a Stalberg s Hendricksem shodně čtyřletou.

Ruský gólman Jevgenij Nabokov zůstává v NHL hráčem New Yorku Islanders. Zkušený gólman, jenž za tři týdny oslaví osmatřicetiny, se s vedením Ostrovanů dohodl na novém ročním kontraktu, který mu zaručuje příjem 3,25 milionu dolarů. Nové smlouvy podepsali s klubem i obránce Travis Hamonic (7 let - 27 milionů dolarů) a útočník Pierre-Marc Bouchard (2 roky - 2 miliony dolarů).

Činili se také v Torontu, Detroit přivábil Alfredssona

Vedení Toronta udrželo v týmu jednu z klíčových postav ofenzivy Tylera Bozaka. Se sedmadvacetiletým hokejistou, který se dnes stal nechráněným volným hráčem, podepsalo novou čtyřletou smlouvu na celkem 21 milionů dolarů. Výraznou posilou do útoku je příchod Davida Clarksona z New Jersey, jenž se klubu upsal dokonce na sedm let a má garantovaný celkový příjem 36,75 milionu dolarů.

Hokejový útočník Daniel Alfredsson opouští po 17 letech Ottawu, s níž spojil celou dosavadní kariéru v NHL, a nově bude hrát za Detroit. Čtyřicetiletý švédský reprezentant podepsal s Red Wings roční smlouvu s platem 5,5 milionu dolarů. Do klubu přichází i jiný forvard Stephen Weiss. Ten posledních jedenáct let hájil barvy Floridy

Nový dres mají i bostonští finalisté Horton a Ference

Hokejový útočník Nathan Horton bude v NHL pokračovat v dresu Columbusu. Dosavadní spoluhráč Davida Krejčího v elitní formaci Bostonu podepsal s vedením Blue Jackets sedmiletou smlouvu za 37,1 milionů dolarů. Průměrně tak vydělá 5,3 milionu dolarů ročně.

Obránce Andrew Ference, o jehož služby ztratil zájem poražený finalista posledního play off z Bostonu, bude od nové sezony oblékat dres Edmontonu. S vedením kanadského týmu se z pozice nechráněného volného hráče dohodl na čtyřleté smlouvě s celkovým příjmem 13 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud