František Suchan
7. července 2013 • 14:21

Plekanec o Jágrovi: Od éry Roye v Montrealu nikdo takový nebyl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bral by ho všema deseti, o tom není sporu. Spojení Tomáše Plekance a Jaromíra Jágra, to je totiž záruka hokejové lahody. Elitní centr Montrealu zůstává co do očekávání příchodu legendy při zemi, ale nepochybuje, že číslo 68 by na dres Canadiens sedělo…



Dosavadní spekulace o možném příchodu oblíbeného spoluhráče bere s rezervou. Ví, že v předchozích letech vedení jeho klubu o Jaromíra Jágra nestálo.

Přesto má Tomáš Plekanec jasno v tom, jak by 41letý veterán zapadl do sestavy nejúspěšnější organizace v historii NHL. „Jsem přesvědčený, že hráč jako Jarda nám chybí, takového Montreal už dlouho neměl,“ tvrdí Plekanec pro iSport.cz.

Jedna věc je spojení těch dvou. Na mistrovství světa 2011 i při loňské výluce doma v Kladně jim to náramně klapalo, to mají čeští fanoušci i samy útočné hvězdy v paměti.

„Ale jen proto to neříkám, celkově totiž Montrealu zkrátka schází hokejista Jardova jména i stylu hry. Legenda, z které ostatní mančafty budou mít respekt. Nemůžu si pomoct, takový názor mám od doby, co se vrátil do NHL. My nikoho takového už zhruba od dob Patricka Roye nemáme,“ zmínil Plekanec gólmana, který týmu v roce 1993 vychytal dosud poslední Stanley Cup.

S Jágrem se 30letý centr o možnosti příchodu do Canadiens bavil už několikrát, vždycky se stejným výsledkem: Slavná osmašedesátka je jednoznačně pro. Lákají ji oddaní fanoušci i solidně poskládaný kádr. „Přímo od Jardy vím, že má obrovský zájem v Montrealu hrát a zdaleka to ani není o financích,“ zmínil Plekanec. „Ale zájem musí být z obou stran.“

A na tom zatím zřejmě vše vázne. I když je Jágrovým agentem Petrem Svobodou proklamován interest oboustranný, ve skutečnosti zřejmě klub tak moc po českém matadorovi netouží.

Nebo ano?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud