29. července 2013 • 18:00

Hejduk už myslí na konec kariéry: Jinam než do Colorada se mi nechce

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Družina naganských zlatokopů s aktivním zapojením v hokeji řídne. Podle všeho se na „druhý břeh“ symbolicky přemístí i Milan Hejduk, dlouhé roky opěvovaný kanonýr NHL.



Sedmatřicetiletému útočníkovi dali v Coloradu najevo, že s ním už nepočítají a trmácení do jiné destinace spojené s poznáváním nových míst, si uznávaný útočník nedokáže dost dobře představit. Navíc, když k němu dosud nepřistála žádná konkrétní nabídka.

A tak je velmi pravděpodobná varianta, že Milan Hejduk definitivně vyklidí pole. „Upřímně, sám nevím, jak by ta nabídka musela vypadat, abych o ní seriózně uvažoval,“ přiznává veterán v rozhovoru pro iSport.cz.

„Po tolika letech strávených na jednom místě se mi stěhovat moc nechce. To by fakt muselo stát finančně za to, aby se mi vyplatilo jít do neznáma. A ještě bych potřeboval, aby ta štace vyhovovala mým synům, kteří hrají hokej. Muselo by se sejít dost věcí, abych do toho šel. A já si nemyslím, že je to kdovíjak reálné,“ usuzuje.

V Coloradu působil od roku 1998, s týmem vyhrál Stanley Cup, jednou dosáhl i na cenu pro nejlepšího střelce NHL, zařadil se mezi hvězdy ligy.

Postupem času Hejduka začaly trápit potíže s koleny, absolvoval operace, hrál pod prášky a s ortézou, to ovšem nebyl pravý důvod jeho konečné v Coloradu.

Jednak si nesedl s koučem Joe Saccem, který mu minulý ročník dokonale otrávil, ale ani po této sezoně, kdy byl Sacco odejit, vedení klubu nezměnilo náhled na veteránovu budoucnost v Denveru.

„Byla tam chvíle, kdy jsem po odchodu kouče uvažoval, že bych si ještě jednu, skutečně poslední sezonu za Colorado dal. Ale klub se rozhodl jinak, já to respektuju. Je mi sedmatřicet, v tolika letech si nemůžete dělat velké plány a iluze. Colorado má poměrně mladý kádr, chce jít jinou cestou. Na to mají právo.“

Resumé se Hejduk dozvěděl zhruba měsíc po konci zkrácené sezony. „Chtěl jsem po nich, aby mi na rovinu řekli, co se mnou zamýšlejí, ať se ani jedna strana zbytečně netrápí. Joe Sakic (generální manažer) mi řekl, že jsem hráčem do prvních dvou formací, které mají pokryté. A že nemá cenu, abych se plácal někde ve třetí nebo čtvrté lajně.“

Rozhovor s Milanem Hejdukem čtěte v úterním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud