11. srpna 2013 • 15:09

Hertl v zámoří zaválel, v dresu Sharks předvedl kličku jako Malík

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojoval o puk, kontroloval hru, předvedl rychlost a přehled dospěláka. Proto po skončení nováčkovského kempu San Jose, který byl zhruba před měsícem, se útočník Tomáš Hertl ocitl na čele nadějí Sharks a bude mít velkou šanci probít se do NHL. Strach, to totiž bylo něco, co českou naději v zámoří nepotkalo. Troufl si dokonce i na slavnou kličku, kterou před lety v dresu Rangers předvedl Marek Malík.



V čem trik vlastně spočívá? Z pohledu diváka je to jednoduché. Malík při nájezdu na brankáře Washingtonu Olafa Kölziga před sedmi lety nejprve naznačil kličku do bekhendu, aby německého gólmana rozpohyboval, pak si prostrčil puk s hokejkou mezi nohy a prostřelil soupeře mezi tělem a rukou.

VIDEO: Malíkův úspěšný pokus

Tato trefa je často v různých soutěžích označována za nejhezčí gól ze samostatných nájezdů vůbec. A poutá nejen kvůli provedení, zajímavý je i příběh. Český obránce rozhodl zápas až jako patnáctý nájezdník Rangers a šlo tak v té době o nejdelší sérii pokusů v historii soutěže. Navíc nikdo asi nečekal podobné zakončení od muže, jenž průměrně za sezonu v NHL nastřílel tři góly...

Nutno říci, že devatenáctiletý Hertl podobně úspěšný nebyl. Kličku zvládl, překonat gólmana taky, ale k úplnému štěstí chyběl gól. Puk se totiž odrazil od tyče ven. Přesto na sebe upozornil dostatečně.

VIDEO: Hertlova střela zazvonila a tyč

"Nevypadal nejrychlejí, ale je hbitej, šikovnej a velkej. A má sílu! Narozdíl od plno jiných mladíků je vidět, že už nějakou dobu hraje mezi dospělými. Připomíná mi trochu Jaromíra Jágra," napsal na fanouškovské fórum jeden z příznivců Sharks, který Hertla v Kalifornii sledoval naživo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud