4. listopadu 2013 • 13:22

Nezapomněli. Bure se slzami v očích přijal ocenění od Vancouveru

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně ruských hokejistů vyniká svou rychlostí, ale "ruská raketa" byla jenom jedna. Bývalý fantastický bruslař a střelec Pavel Bure se vrátil do Vancouveru, aby se účastnil ceremoniálu, kdy jeho "desítka" zamíří pod střechu haly vedle dalších klubových legend. "Když jsem byl na ledě a 20 tisíc lidí tleskalo, cítil jsem se, jako kdybych znovu hrál," řekl dojatě dvaačtyřicetiletý Bure.



Bývalý snajpr, který ve své kariéře hned pětkrát v sezoně překonal hranici padesát gólů (z toho dvakrát vstřelil gólů dokonce šedesát), řádil v dresu Canucks od roku 1991 až do roku 1998 a zanechal v kanadských fanoušcích plno krásných vzpomínek. Klub například v roce 1994 dotáhl až do finále Stanley Cupu a během jízdy v play off si připsal 31 bodů ve 24 zápasech. Nad síly jeho souboru byli až New York Rangers.

VIDEO: Slavnostní ceremoniál pro Pavla Bureho

Ale i když v dresu Canucks odehrál relativně krátkou dobu, přesto se vedení týmu rozhodlo, že byl natolik dominantní, že si místo pod střechou vedle dalších legend Trevora Lindena, Stana Smyla a Markuse Näslunda zaslouží.

"Ve chvíli, kdy jsi se stal hráčem Vancouveru, jsi navždy změnil pohled na místní hokej," vysekl dvojnásobnému nejlepšímu střelci NHL poklonu generální manažer Vancouveru Mike Gillis, který kdysi býval agentem ruského hokejisty. "Vytvořil jsi pro Canucks úplně novou generaci fanoušků," pokračoval ve chválení Bureho.

"Bylo to, jako kdybych zase hrál," řekl Bure o příchodu na led.
"Bylo to, jako kdybych zase hrál," řekl Bure o příchodu na led.

Když přišla otázka na aktuální pocity, Bure měl jasno. "Uvedení dresu pod strop haly je asi ta největší pocta, jaké se vám může dostat," řekl pro nhl.com autor 254 gólů v barvách Vancouveru. "Stále nemůžu uvěřit tomu, že už je to 22 let, co jsem tady odehrál svůj první zápas."

Rachot v ochozech ale jasně ukázal, že fanoušci nezapomněli a nezapomenou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud