Jakub Hlaváč
13. listopadu 2013 • 10:04

Pavelec zdeptal Detroit. Česká jednička je zpět ve formě se šňůrou tří výher

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vynechali ho ze sestavy, Ondřej Pavelec musel dvakrát v řadě odpočívat. Nezvyklá pozice pro prvního gólmana Winnipegu. Teď je zpět. Se šňůrou tří vítězství a parádní formou v ranci. V noci na středu zdeptal Detroit, svým Jets vychytal výhru v nájezdech (3:2).



Do uší mu tekla chvála, Ondřej Pavelec si mohl užívat otázky na svůj skvělý výkon. Seděl v kabině Detroitu a sem tam ho někdo ze spoluhráčů přišel poklepat po ramenou, poděkovat. Vždyť český brankář byl hlavním strůjcem triumfu.

Předvedl 41 zákroků, to je slušné penzum práce. Pro srovnání: jeho protějšek Jimmy Howard lapil puk jen devatenáctkrát. Tak výrazná byla převaha domácího týmu. Jenže se tříštila o muže s maskou, kterého překonal jen Pavel Dacjuk. Dvakrát.

„Do ničeho nás moc nepouštěli. Ale my našli cestu k bodům,“ pochvaloval si šestadvacetiletý reprezentant. „Cítím se teď dobře. Prostě se snažím najít způsob, jak být týmu co nejvíce prospěšný a sbírat vítězství,“ pokračoval.

Možná mu pomohla i nedávná přestávka od chytání. Naordinoval mu ji trenér a nechal svou oporu dvě utkání sledovat z bidýlka. Dost možná i proto, aby si jeho hráči uvědomili, že nesmí spoléhat jen na svou zeď.

Během posledního klání však mohli. V závěrečném rozstřelu vytlačil Pavelec Dacjuka, který netrefil branku. Ve třetí rundě zlikvidoval pokus Todda Bertuzziho. Překonal ho jen Daniel Alfredsson. Hosté se prosadili dvakrát. Andrew Ladd a Devin Setoguchi si věděli s Howardem rady.

VIDEO | Sestřih zápasu Detroit - Winnipeg 2:3sn

„V tom rozstřelu mi to kluci svými trefami dost ulehčili,“ pochvaloval si mistr světa z roku 2010. „Je důležité to takhle urvat. Nepotřebujeme k tomu hrát nějaký super hezký hokej,“ hlásil před reportérem webu winnipegsun.com.

Průběh zápasu dobře zhodnotil Bryan Little, jeden z tahounů Jets. „Dali jsme první gól a hodně se to zatáhlo. Jako by oba soupeři testovali pozornost toho druhého a čekali na nějaké chyby,“ prohlásil. A také viděl, že přicházely. A že je povětšinou vyřešil muž za jeho zády. Ondřej Pavelec.

Teď si všichni ve Winnipegu přejí, aby série pokračovala co možná nejdéle. Na desáté pozici v konferenci ztrácí 4 body na místo zaručující play off. Další duel je čeká v noci na sobotu, na svém ledě vyzvou Philadelphii.

Ani tuhle střelu do branky nepustil. Ondřej Pavelec proti Detroitu inkasoval jen dvakrát po dvou pokusech Dacjuka
Ani tuhle střelu do branky nepustil. Ondřej Pavelec proti Detroitu inkasoval jen dvakrát po dvou pokusech Dacjuka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud