13. listopadu 2013 • 08:10

Jágr předpověděl výhru. Řekl, že vyhrajeme 3:2, smál se Brodeur

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Kdyby nebyl vynikajícím hokejistou, s klidem by se Jaromír Jágr pravděpodobně uživil také jako věštec. "Před zápasem mi sdělil, že prý s nulou dneska nevyhrajeme, ale že zvítězíme 3:2," řekl po utkání proti New York Rangers brankář Martin Brodeur. A kladenský odchovanec měl pravdu, pod výhru 3:2 se nakonec podepsal i přihrávkou na vítězný gól v 58. minutě utkání.



Martin Brodeur byl na ledě rivala klíčovým mužem, pochytal 33 střel, byl zvolen druhou hvězdou zápasu a pomohl Devils ke třetí výhře z posledních čtyř utkání. Jágrův výrok před utkáním ho ale pobavil. "Řekl jsem teda: Proč ne, takovou výhru beru," řekl slavný gólman pro server northjersey.com.

VIDEO: Vítězná trefa Devils

A své si k tomu řekl se svým tradičním stylem i Jágr. "Nechtěl jsem znít moc chytře, ale prostě takový jsem," culil se nejproduktivnější hráč New Jersey v letošní sezoně. "Taky vím, že letos vyhrajeme Stanley Cup, ale to zatím nikomu neříkejte," smál se Jágr.

Tým Devils rozhodl utkání proti zlepšujícím se Rangers ve třetí třetině necelé tři minuty před koncem. Akci založil Jaromír Jágr a zakončila ji dvojice Travis Zajac - Dainius Zubrus. Druhý jmenovaný svou třetí trefou sezony zblízka napálil puk za bezmocného brankáře Henrika Lundqvista. Zrak byl po zápase přesto upřen především na jeho brankářský protějšek.

Před sezonou se zdálo, že jedenačtyřicetiletý Brodeur přenechá brankoviště Devils Cory Schneiderovi a poprvé v kariéře se bude muset spokojit s pozici dvojky. Teď ale září, z posledních šesti duelů jich vyhrál hned pět a vychytal i dvě čistá konta. "Ale dneska na mě dohromady šlo tolik střel, jako v těch utkáních, kde jsem udržel nulu," připomněl kvalitu soupeře, ke kterému se New Jersey v tabulce přiblížilo na rozdíl jediného bodu.

VIDEO: Jágr si na Lundqvista nepřišel

Zápas sice rozhodla první formace, úvodní dvě trefy ale zařídil čtvrtý útok. Konkrétně Ryan Carter. A to potěšilo trenéra Petera DeBoera. "Konečně nacházíme způsoby, jak vyhrávat. Na začátku sezony jsme hráli dobrý hokej, ale zápasy jsme nedokázali dotáhnout. Teď to jde, konečně si věříme," chválil DeBoer svou partu.

A sebevědomí a pohoda v kabině teď mužstvu opravdu nechybí. "Oba naši gólmani chytají skvěle a dokáží nás podržet za každé situace," těší střelce vítězného gólu Dainiuse Zubruse. A jak večerní utkání dopadne, to většinou už na tréninku ví Jaromír Jágr.

"Když Martymu na tréninku nedávám lehké góly, jako dneska, tak nevychytá čísté konto. Když je to naopak, tak potom v zápase skóruju a on zápas zakončí s nulou," vysvětloval "taktiku" český hokejista.

Jen tak dál.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 11. • 01:00
New York Rangers
New York Rangers
2:3
ONLINE
13. listopadu
01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 26:55. Staal, 53:18. Girardi

Hosté: 26:37. Carter, 39:14. Carter, 57:05. Zubrus

Sestavy

Domácí: Lundqvist – Girardi, McDonagh, Stralman, Staal, Del Zotto, Moore – Callahan, Richards, Hagelin – Zuccarelo, Stepan, Kreider – Dorsett, Brassard, Pouliot – Miller, Boyle, Mashinter.

Hosté: Brodeur – Harrold, Greene, Židlický, Volčenkov, Larsson, Gelinas – Jágr, Zajac, Zubrus – Ryder, Henrique, Brunner – Bernier, Loktionov, Tedenby – Janssen, Josefson, Carter.

Rozhodčí

Charron, McCauley – Heyer, Wheler

Stadion

Madison Square Garden, New York

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud