25. listopadu 2013 • 09:20

Dostala ho karma! Zmlátil Gudase, musí s rukou na operaci

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zuřil a přišlo ho to draho. Švýcarský obránce ve službách Anaheimu Luca Sbisa už nechtěl dál sledovat, jak Radko Gudas z Tampy jako dělová koule na ledě bourá jeho spoluhráče a vyzval ho k bitce. Jenže naštvaný sok přidal do tváře českého zadáka i jeden úder ve chvíli, kdy už mezi dvojicí ranařů stáli sudí. Gudase poslal ven ze zápasu a sebe na marodku. V ruce, kterou udeřil, si totiž přetrhl šlachu.



Nejsou to ani dva týdny, co se týmy Anaheimu a Tampy Bay utkaly poprvé v sezoně a kdo z hráčů Ducks ještě neznal jméno Radko Gudas, po zápase už měl jasno. Bourák hrající za tým z Floridy nemilosrdně sestřelil hvězdného Teemu Selänneho takovým způsobem, že jeho hit se dostal mezi TOP 10 srážek celého týdne.

VIDEO: Rvačka Gudase se Sbisou

Odveta? Nepřišla. I v průběhu druhého a posledního vzájemného souboje obou týmů v letošním ročníku, který se hrál z pátka na sobotu, to dlouho nevypadalo, že by některý z ostrých hochů Anaheimu měl Gudasovi vysvětlit, co se sluší a patří a že Selänne není pojízdným terčem.

Až když ve čtrnácté minutě Gudas přišpendlil na mantinel domácího Mathieu Perreaulta, objevil se najednou mstitel v podobě třiadvacetiletého obránce Lucy Sbisy.

O pět centimetrů vyšší Švýcar si dojel pro Gudase a bek Tampy neváhal. Za své činy si následky běžně nese sám. Sbisa měl během bitky navrch, poslední a destruktivní úder do tváře Gudase ale přidal už ve chvíli, kdy mezi dvojicí byli sudí a český obránce na něj nebyl připraven. A Sbisa ho knokautoval.

Načasování úderu se nelíbilo ani Gudasovi, který si s ním měl i vleže na ledě stále co říct.

Gudas už toho poté v zápase moc neodehrál a odstoupil kvůli zranění v horní části těla. Ne úplně férový poslední úder ale přinesl slušnou újmu i Sbisovy. Brzy se ukázalo, že si silový obránce při rvačce přetrhl šlachu v ruce, čeká ho operace a od hokeje si odpočine 6 - 8 týdnů...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud