15. listopadu 2013 • 11:25

VIDEO: Gudas zase řádil. Se Selännem málem prorazil plexisklo

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak se nominovat do Soči? Radko Gudas zná recept. Bodyčeky, bitkami a hity. Touhu obranáře Tampy zahrát si na olympijském turnaji pocítil veterán Teemu Selänne, kterému Gudas řádně naložil. Lightning i bez zraněného kanonýra Stamkose zničili Anaheim 5:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 11. • 01:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
5:1
ONLINE
15. listopadu
01:30
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
Góly

Domácí: 11:52. Filppula, 16:25. St. Louis, 23:16. Filppula, 30:51. Killorn, 42:05. Hedman

Hosté: 36:07. Etem

Sestavy

Domácí: Bishop (Lindbäck) – Gudas, Carle, Hedman, Šustr, Barberio, Brewer – St. Louis, Killorn, Connolly – Purcell, Filppula, Brown – Pánik, Johnson, Palát – Crombeen, Thompson, Malone. Trenér: Jon Cooper

Hosté: Hiller (Fasth) – Lindholm, Beauchemin, Lovejoy, Fowler, Sbisa, Allen – Perry, Perreault, Penner – Selänne, Bonino, Maroon – Rakell, Palmieri, Etem – Winnik, Cogliano, Smith-Pelly. Trenér: Bruce Boudreau

Rozhodčí

Meier, Sutherland – Devorski, Pancich

Stadion

Tampa Bay Times Forum, Tampa

Nejstarší hráč NHL, po Jágrovi druhý nejproduktivnější Evropan v historii soutěže. K Selänneho smůle si ale Gudas z velkých jmen příliš nedělá. Ke dvěma bitkám s Jaromem Iginlou přidal český zbojník v zápase s Anaheimem další cenný zářez - parádní hit, kterým o dvacet let staršího Fina napálil na hrazení.

VIDEO | Podívejte se na Gudasův hit na Selänneho

Útočník Ducks, kteří v té chvíli prohrávali 0:4, se po zákroku těžce sbíral, rychle se ale oklepal a vystartoval pro odvetu. Za následnou strkanici vyfasovali oba kohouti dvouminutový trest za hrubost, ke kterému dostal český obránce nádavkem dvojku za držení Perreaulta z předchozího souboje.

Díky dalším trestům se Gudas osamostatnil na druhém místě v žebříčku nejvylučovanějších hráčů ligy, za 19 zápasů nasbíral 61 trestných minut. Lepší je jen bitkař New Yorku Rangers Derek Dorsett, který si vykoledoval ještě o 12 minut více.

Tampa nakonec přehrála Anaheim 5:1 a ukázala, že i bez Stevena Stamkose, který si proti Boston zlomil holenní kost a půl roku si nezahraje, bude konkurenceschopná. Pro Gudasovy ambice na nominaci do Soči jen dobře.

Radko Gudas má na ledě respekt
Radko Gudas má na ledě respekt

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud