12. prosince 2013 • 17:45

VIDEO: NEJ gólman NHL? Dvojka Minnesoty s kouzelnou lapačkou

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátce před polovinou základní části skýtá pohled na statistiky NHL celkem všední podívanou. Nejvíce bodů, ve 32 utkáních 43, pobral Sidney Crosby, střelcům vládne s 26 zásahy Alexandr Ovečkin. Z očekávané rutiny vybočují jen žebříčky brankářů, kde hvězdám pálí rybník náhradní brankář Minnesoty Josh Harding.



Kde jsou stálice Henrik Lundqvist, Jonathan Quick, Pekka Rinne nebo poslední držitel Vezina Trophy Sergej Bobrovskij?

Daleko za Hardingem. Lundquista sráží prostupná defenziva Rangers, Quick a Rinne jsou dlouhodobě na marodce a Bobrovskij si ne a ne rozpomenout, jak že ty puky v loňské sezoně chytal.

Na výsluní brankářských statistik se proto překvapivě rozvaluje dvojka Minnesoty. Nikdo nemá v lize vyšší úspěšnost zákroků, Harding ji v nočním souboji s Anaheimem vyšrouboval na 93,8 procent, v průměru obdržených branek je lepší jen Ben Scrivens z Los Angeles.

Podívejte se na neuvěřitelný Hardingův zákrok proti Perrymu


Harding se přitom dostal do branky jen díky zranění Niklase Bäckströma, který utrpěl v říjnu při utkání s Torontem otřes mozku a šest zápasů byl mimo hru. To ale historie neřeší, devětadvacetiletý Kanaďan v následujících utkáních vytvořil z branky Minnesoty takřka nedobytnou tvrz. Wild mají osmou nejlepší defenzivu soutěže, ve 33 zápasech inkasovali 77 branek.

„Vím, co je můj životní cíl. Být jedničkou Wild. A vyhrát v tomhle městě Stanley Cup,“ nechal se v rozhovoru pro list Star-Tribune slyšet brankář, kterému byla v loňském roce diagnostikována roztroušená skleróza. „Nechci ale, aby mě lidé litovali. Aby mě považovali za někoho výjimečného."

Na to už je ale pozdě. Výkony, kterými Harding drží Minnesotu na sedmém místě Západní konference, výjimečné jsou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud