20. prosince 2013 • 15:03

Zabiják Čechů! Kapitán Kings sestřelil Rozsívala, teď zranil Hertla

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má pověst hráče, který hraje na hraně. Možná lehce za ní. Hokej v podání Dustina Browna bolí, o čemž se v nočním zápase NHL přesvědčil i Tomáš Hertl. Dvacetiletý talent utkání po střetu s kapitánem Los Angeles pro zranění nedohrál.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 12. • 04:30
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
4:1
ONLINE
20. prosince
04:30
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 25:26. Martinez, 31:15. Toffoli, 40:36. Carter, 46:16. King

Hosté: 57:50. Marleau

Sestavy

Domácí: Jones (Scrivens) – Doughty, Muzzin, Vojnov, Regehr, Greene, Martinez – Carter, Kopitar, King – Williams, Stoll, Brown – Toffoli, Richards, Lewis – Nolan, Fraser, Clifford

Hosté: Niemi (Stalock) – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Irwin, Hannan – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Havlát, Pavelski, Sheppard – Brown, Desjardins, Kennedy

Rozhodčí

Charron, Sutherland – Henderson, Murchison

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18 118 diváků

Nejproduktivnější nováček probíhajícího ročníku (25 bodů za 34 utkání) byl atakován před koncem první třetiny a do zápasu už nezasáhl. Sharks prohráli 1:4 a Hertla po utkání San Jose zapsalo na listinu zraněných hráčů s diagnózou újma v dolní části těla. Podrobnější informace klub zatím nesdělil.

"Ještě jsem nebyl v kabině a nemluvil jsem s lékaři. Je ale zřejmé, že to asi nebude úplně dobré, když se nevrátil do hry," poznamenal na Hertlovu adresu pro nhl.com trenér Sharks Todd McLellan.

Pro Hertla po střetu s Brownem zápas skončil

Brown za svůj zákrok vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání, čímž se posunul do padesátky nejtrestanějších hráčů v lize. Mezi kapitány v této položce nemá konkurenci.

Pro útočníka Los Angeles to přitom není jediný útok na českého borce v NHL. Brown v playoff 2011/12 nešetrně atakoval i tehdejšího obránce Phoenixu Michala Rozsívala.

V 18. minutě prodloužení pátého zápasu semifinále Západní konference sestřelil českého beka kolenem, rozhodčí faul nechali bez trestu, a za dvanáct vteřin vystřelil "králům" postup Dustin Penner.

Podívejte se jak Brown sestřelil Rozsívala

 

"Rozsíval projížděl po modré čáře, já jel proti němu. Srazili jsme se ve velké rychlosti ramenem, i když ostatní si myslí, že to byl faul kolenem," dušoval se po utkání Brown, který od dva týdny později zdvihl nad hlavu svůj první Stanley Cup.

Ke kolizi s Hertlem se Brown nevyjádřil. Další čistý hit "ramenem" asi v jeho očích žádné komentáře nepotřebuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud