22. prosince 2013 • 12:20

"Stařík" Jágr vyrovnal Messiera. Je to pro mě čest, radoval se

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Washington v noci zažil velký český večer. K výhře New Jersey nad Capitals přispěl ďábelský trojlístek Jágr - Židlický - Eliáš sedmi body. První hvězdou zápasu byl zvolen dvougólový český obránce, po zápase ale dotazy novinářů mířily k Jágrovi. Legendární útočník se s 694 góly vyrovnal v historické tabulce střelců NHL Marku Messierovi.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 12. • 01:00
Washington Capitals
Washington Capitals
4:5
ONLINE
22. prosince
01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 30:07. Chimera, 34:38. Grabovskij, 39:14. Ward, 48:07. Ovečkin

Hosté: 11:24. Židlický, 45:28. Jágr, 49:21. Židlický, 51:37. Zubrus, 60:43. Greene

Sestavy

Domácí: Holtby (Grubauer) – Carlson, Alzner, Green, Orlov, Oleksy, Erskine – Ovečkin, Bäckström, Johansson – Brouwer, Grabovskij, Fehr – J. Ward, Erat, Chimera – Wilson, Beagle, Volpatti

Hosté: Brodeur (Schneider) – Greene, Fayne, Gelinas, Židlický, Volčenkov, Merrill – Zubrus, Zajac, Jágr – Tedenby, Eliáš, Bernier – Boucher, Henrique, Ryder – Josefson, Gionta, Janssen

Rozhodčí

Devorski, Pollock – Amell, Wheler

Stadion

Verizon Center, Washington

Návštěva

18 506 diváků

Jednačtyřicetiletý kladenský odchovanec to dokázal v 1428 zápasech, které odehrál za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston a New Jersey.

"S Markem jsem hrál, sice jen v chvilku během mého působení u Rangers, ale i tak to byl nezapomenutelný zážitek," prozradil v rozhovoru pro northjersey.com Jágr. "Byl to skvělý hráč a hlavně skvělý člověk, je to pro mě čest."

VIDEO | Podívejte se na Jágrovu 694. trefu v NHL

Zápas ve Washingtonu se přitom dlouho nevyvíjel pro Devils dobře. Domácí kontrolovali dvougólový náskok a nezdálo se, že by jej chtěli pustit. Ve třetí části ale Dainius Zubrus nejprve přihrál na gól Židlickému a dvě minuty později sám vyrovnal. V prodloužení připsal New Jersey bod navíc obránce Andy Greene, kterého našel přesným pasem Jágr.

"Naši staříci odehráli výborný zápas," chválil Jágra se Zubrusem trenér Devils Peter DeBoer. "Celý jejich útok dominoval a dal nám možnost utkání otočit a zvítězit. Dobře ale hrála i šestice obránců, samozřejmě v čele se Zidem," vzpomenul střelce dvou branek Židlického DeBoer.

"Nejvíce mě ale potěšila morálka týmu. Střídačka žila, i když jsme prohrávali 2:4, to na mě udělalo největší dojem."

VIDEO | Podívejte se na velký obrat Devils ve Washingtonu

Devils se díky třetí výhře z posledních čtyř zápasů pomalu škrábou Východní konferencí nahoru, skalp Washingtonu je posunul už na osmé místo.

"Cítím, že se lepšíme, že hrajeme dobrý hokej. A těžíme i z toho, že hrajeme v poměrně slabé konkurenci," zmínil brankář Martin Brodeur klidné vody Metropolitní divize, ve které jsou lepší jen týmy Pittsburghu a Capitals.

"Z posledních čtyř zápasů jsme ztratili jediný bod, když tak budeme pokračovat dál, věřím, že to pro nás dobře dopadne. V play off bychom neměli chybět," uzavřela jednička Devils.

Dainius Zubrus právě překonal brankáře Capitals Bradena Holtbyho
Dainius Zubrus právě překonal brankáře Capitals Bradena Holtbyho

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud