14. ledna 2014 • 17:45

Hrát s Crosbym? Hemského by mohl z Edmontonu vysvobodit Pittsburgh!

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Aleš Hemský hájící barvy Edmontonu by mohl v brzké době změnit působiště. Podle informací ze zámoří ho má v hledáčku Pittsburgh.



Pittsburghu se letos daří, v metropolitní divizi vládne na první místě. Edmonton to má přesně naopak, v té pacifické je až na poslední sedmé příčce. A někdejší tahoun Hemský letos rozhodně neprožívá zrovna skvělou sezonu.

Mistr světa z roku 2005 hraje až ve třetí formaci, v tomto ročníku se trefil jen sedmkrát a přidal 17 asistencí. Kouč na něj po jedenácti sezonách v týmu hodil hlavně defenzivní úkoly a to vyhlášenému hračičkovi vůbec nesedí.

Třicetiletý odchovanec Pardubic tak a pokukuje po změně. Tou by mohli být právě Penguins, kteří podle serveru theglobeandmail.com uvažují o posile v podobě zkušeného křídla.

Kromě Hemského však Pittsburgh zvažuje také příchod Michaela Cammalleriho z Calgary či Matta Moulsona z Buffala. Podle Erica Duhatscheka by mohli hrát ve prospěch Hemského především "zkušenosti a konkurenceschopnost s hlubokou touhou po vítězství".

Šanci tohle předvést bude mít třicetiletý Hemský i na olympiádě v Soči, kam ho kouč Alois Hadamczik vzal třeba na úkor nejproduktivnějšího českého hráče v NHL Jiřího Hudlera, za což si od fanoušků vysloužil bouřlivou kritiku.

Pokud se Hemský Hadamczikovi odvděčí dobrými výkony, mohl by si "vysloužit" i přestupní lístek do týmu, který by v něm znovu probudil jeho útočné choutky - a uměl je využít. A to by Tučňáci v čele s nejproduktivnějším hráčem NHL Sidneym Crosbym rozhodně mohli být...



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud