21. ledna 2014 • 10:33

Sedin 10 let nevynechal jediný zápas, sérii ukončil krosček do žeber

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský hokejový útočník Henrik Sedin z Vancouveru nenaskočí do úterního utkání proti Edmontonu Oilers kvůli poraněným žebrům. Tuctová zpráva? Ne tak úplně. Ryšavý kapitán Canucks byl totiž doteď jedním z železných mužů NHL, odehrál 679 utkání v řadě a jeho poslední vynechaný zápas se datuje do března 2004!



Absence třiatřicetiletého Sedina byla bohužel nevyhnutelná, dva předchozí duely už totiž vítěz kanadského bodování NHL z roku 2010 nedohrál. Ve čtvrtečním duelu proti Phoenixu inkasoval krosček do žeber a odstoupil a v sobotní divoké vřavě proti Calgary naskočil jen ke dvanácti minutám, poté předčasně odešel do šaten.

Na pondělním tréninku se nejproduktivnější hráč Vancouveru v letošní sezoně už ani neobjevil, slova o tom, že do utkání číslo 680 už nenaskočí, potvrdil asistent trenéra Mike Sullivan.

"To, že Henrik dokázal odehrát tolik utkání nez jediného vynechaného je jen důkazem jeho fantastické výdrže a ukázkou toho, jak ostrý je to ve skutečnosti chlapík," řekl pro NHL.com Sullivan.

Rekord NHL v počtu utkání v řadě:

1. Doug Jarvis - 964 utkání

2. Garry Unger - 914

3. Steve Larmer - 884

4. Craig Ramsey - 776

5. Jay Bouwmeester - 683 (stále aktivní)

6. Henrik Sedin - 679

7. Andy Hebenton - 630

8. Johnny Wilson - 580

9. Billy Harris - 576

10. Mark Recchi - 570

Že si zranění pravděpodobně vyžádá pauzu tušil Sedin už v sobotu. "Jsem šťastný, že jsem byl 10 let v kuse zdravý a ve formě, hodně vděčím také našim doktorům," chválil si Sedin lékařskou péči u Canucks.

Sedinova zápasová šňůra je mimo jiné šestou nejdelší v historii soutěže a švédský reprezentant během ni odehrál také dva olympijské turnaje, dvě mistrovství světa a jeden ročník ve švédské lize.

Přesto není tím, kdo v současnosti nejdelší sérii utkání bez přestávky držel. Obránce Jay Bouwmeester ze St.Louis Blues je totiž těsně před ním a s 683 zápasy je současným železným mužem NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud