22. ledna 2014 • 22:30

Vánice v New Jersey! Raději jsem si vzal do auta jídlo, smál se Eliáš

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jen něco málo přes tři roky, co sněhová bouře na noc uvěznila v autě dvojici útočníků New Jersey Devils Patrik Eliáš - Travis Zajac. Včera v noci bylo počasí stejné a Devils měli znovu na plánu nastoupit k utkání. "Patrik mi radši psal sms, prý bere do auta jídlo," řekl pro northjersey.com útočník Travis Zajac.



Stalo se to na na konci roku 2010. Eliáš se Zajacem celou noc jen seděli v autě s naplno zapnutým topením a chroustali oříšky. Bílá tma spoluhráče z dresu Devils uvěznila na celých sedm hodin, a tak si pustili rádio a spali.

A podobně přívětivé počasí se na New York přiřítilo i ve dnech předešlých. Zápas Philadelphie s Carolinou byl odložen, hokejisté New Jersey ale nastoupili. Zajac s Eliášem tentokrát jedním autem nejeli, nicméně komunikace mezi spoluhráči proběhla.

Takhle to poblíž arény vypadalo 20 minut před startem utkání.Foto Twitter.com/@TGfireandice

"Patrik mi psal, že bere jídlo," vykládal pobaveně Zajac, který se prý na cestě zpátky chystal i vyhnout stejné silnici, po které před lety s českým kamarádem jeli. "I když letos už by mi to možná bylo jedno, mám pořádně velký pick-up, domu bych dojel tak jako tak," řekl Zajac na Twitteru pro @TGfireandice.

Devils nakonec utkání odehráli, podle oficiálního zápisu dorazilo 11 432 diváků, ale některé údaje hovoří jen o čtyřech tisících. Fanoušci, kteří na zápas nedorazili ačkoliv vstupenky měli doma, si je mohou vyměnit za lístky na některý z nadcházejících mačů.

Stále to ale není nic proti roku 1987, kdy na utkání New Jersey a Calgary dorazilo kvůli nepříznivým pověstrnostním podmínkám pouze 334 diváků. Vedení mužstva pro hrstku odvážných vytvořilo "Klub 334" a na památku tohoto utkání je dokonce uvnitř haly vytvořena plaketa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud