23. ledna 2014 • 17:17

Pojďte, pane, budeme se prát! Nazlobený Budaj se sápal na Fleuryho

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden má na masce Neda Flanderse, pobožnou postavičku z populárního kresleného seriálu Simpsonovi, druhý je zase věčně usměvavý chlapík, kterému se podle jeho jména přezdívá flower, tedy květina. Přesto se v nočním utkání Montrealu na ledě Pittsburghu rozhodli oba brankáři, že je čas odhodit masky a chrániče a pobít se. Sudí k sobě ale k nevoli diváků oba gólmany nepustili.



Přehrávali je a skóre bylo jen jedním ukazatelem toho, o kolik byli Penguins lepší než soupeř z Montrealu. A v některých hráčích kanadského mužstva to začalo vřít. A tak se Canadiens v 55. minutě rozhodli trochu přiostřit muziku a začali pošťuchovat neoblíbeného soupeře Brookse Orpika.

VIDEO: Sudí k sobě oba gólmany nepustili

Jenže ten si nic nenechal líbit a v brankovišti domácího Marca-Andre Fleuryho se rychle strhla mela, do které se zapojil mimo jiné i Sidney Crosby. Co se týká hráčů, šlo spíš o pošťuchovanou, rukavice na led nepadaly. Kdo měl ale chuť se prát byl slovenský gólman Peter Budaj, který se do hry dostal poté, co ve 36. minutě vystřídal po pátém inkasovaném gólu Careyho Price.

Budaj se snaží uniknout jednomu z rozhodčích.Foto ČTK

Gólmani odhodili, co mohli a rozjeli se na střed hřiště, muži v pruhovaném ale oba brankáře naháněli a nepustili je k sobě. "Byl jsem trochu překvapený, jak nás rozhodčí drželi od sebe. Je to škoda, mohla být zábava," vykládal pro klubovou televizi Fleury, který potvrdil, že by se do bitky s jedenatřicetiletým rodákem z Bánské Bystrice s radostí pustil.

Úsměv na tváři ale strážci pittsburské svatyně rychle ztuhl, když jeden z novinářů zmínil, že náhradní brankář Canadiens má zkušenosti s bojovým uměním. "To myslíte vážně," zatvářil se šokovaně vítěz Stanley Cupu z roku 2009. "No vidíte to," pokračoval s širokým úsměvem na tváři.

Oba brankáři dostali dvouminutový trest za opuštění brankoviště a zbytek utkání už se pak dohrál v poklidu, Pittsburgh zvítězil hladce 5:1.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 1. • 01:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
5:1
ONLINE
23. ledna
01:10
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 08:48. J. Jokinen, 16:25. Pyatt, 25:46. Jokinen, 31:43. Crosby, 35:03. Malkin

Hosté: 17:40. Bourque

Sestavy

Domácí: Fleury (Zatkoff) – Martin, Orpik, Scuderi, Letang, Maatta, Niskanen – Kunitz, Crosby, Kobasew – J. Jokinen, Malkin, Neal – Glass, Sutter, Pyatt – Adams, Sill, Megna

Hosté: Price (36. Budaj) – Markov, Subban, Beaulieu, Gorges, Murray, Bouillon – Pacioretty, Desharanis, Gallagher – Eller, Plekanec, Gionta – Bourque, Briere, Prust – Leblanc, Bournival, Moen

Rozhodčí

St. Laurent, Rehman – Arnell, Murphy

Stadion

Consol Energy Center

Návštěva

18 617 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud