4. února 2014 • 15:45

Stamkos je zpět! V sobotu naskočí do hry, stihnout by měl i Soči

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to těsné, ale zdá se, že to vyjde. Superstřelec Steven Stamkos z Tampy Bay pravděpodobně naskočí do sobotního utkání proti Detroitu a bude to pro něj první zápas po zlomenině holenní kosti, kterou utrpěl v listopadu. A poslední šance vyzkoušet zápasovou zátěž před odletem na ZOH v Soči, kde by měl reprezentovat barvy Kanady.



Jedenáctý listopad byl jedním z nejméně příjemných dní kariéry kanadského kanonýra a dvojnásobného nejlepšího střelce ligy. Stamkos se v utkání proti Bostonu zapojoval do defenzivní činnosti a těsně před vlastní brankou po souboji s obráncem Hamiltonem podklouzl a narazil do tyče.

VIDEO: Zranění Stamkose v utkání s Bostonem

Holenní kost jedničky draftu z roku 2008 nevydržela a brzy bylo poznat, že je opravdu zle. Stamkos se snažil zvednout a odejít, ale na nohu se vůbec nemohl postavit. Diagnóza byla jasná, mohl by to být klidně konec sezony! Katastrofa pro Stamkose, Tampu Bay i kanadský tým.

Jenže Stamkos, to je jeden z nejlépe trénovaných sportovců. Pod své křídla ho před lety vzal bývalý spoluhráč a teď tréninkový a nutriční specialista Gary Roberts a za pomoci upraveného tréninku a jídelníčku z něj pomohl vytvořit jednoho z nejlepších hokejistů současnosti.

Už za dva týdny od zranění Stamkos zvládl chodit bez berlí a teď se zdá, že cesta do Soči, kam byl nominován i když byl zraněný, dopadne pro třiadvacetiletého bojovníka úspěšně.

VIDEO: Stamkos znovu na ledě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud