5. března 2014 • 08:52

Jágr o Brodeurovi: Když odejde, vrátí se, chce vidět můj osmistý gól

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Brodeur sice pustil v noci proti Detroitu tři góly, přesto byl zvolen první hvězdou utkání a po utkání si užíval ovací vestoje, jako kdyby zrovna vychytal Stanley Cup. Pravděpodobnost, že legendární gólman změní dnes poprvé v kariéře dres, je totiž opravdu velká. "Náš GM ví, jaká je situace, hodně jsme se o tom bavili. Teď už mi nezbývá nic než čekat," vykládal Brodeur po výhře 4:3.



Jeho jméno vyvolávali před utkáním, během utkání i po utkání. Brodeur je zkrátka miláček New Jersey Devils, klubový inventář. A tohle mohl být jeho poslední zápas v dresu mužstva, pro které vychytal tři Stanley Cupy, takže do hlediště dorazilo 16.952 diváků. Vyprodáno!

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 01:10
New Jersey Devils
New Jersey Devils
4:3
ONLINE
5. března
01:10
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 0:27. Henrique, 40:41. Židlický, 46:30. Zajac, 59:23. Gionta

Hosté: 11:26. Franzen, 27:03. Smith, 49:43. Bertuzzi

Sestavy

Domácí: Brodeur (Schneider) – Fayne, Greene, Židlický, Salvador, Gelinas, Merrill – Jágr, Zajac, Zubrus – Brunner, Eliáš, Henrique – Ryder, Loktijonov, Clowe – Bernier, Gionta, Carter

Hosté: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Smith – Franzen, Andersson, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Helm, Abdelkader – Bertuzzi, Glendening, Miller

Rozhodčí

Dwyer, Leggo – Murphy, Shewchyk

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 592 diváků

Pozici legendárního brankáře v průběhu sezony přebral sedmadvacetiletý Cory Schneider, a to se Brodeurovi nelíbilo. Ne, že by si stěžoval, to vůbec, ale chce ještě chytat. A narovinu si můžeme říct, že na to má! Jenže Devils už chtějí upřednostňovat o 14 let mladšího Američana, proto se generální manažer Lou Lamoriello dohodl s Brodeurem na odchodu. Pokud přijde zajímavá nabídka.

Brodeur po zápase slaví nadšené fanoušky.Foto Reuters / Ed Mulholland-USA TODAY Sports

"Nevím co bude. Hezky jsme se o tom bavili s Louem, kterým směrem jde tým a co bych vlastně chtěl dělat já a teď už je to jenom na něm," řekl dvojnásobný olympijský šampion pro northjersey.com.

Původně se jako nejschůdnější varianta zdál přestup do Minnesoty. Tým Wild má na marodce Joshe Hardinga a Niklase Bäckströma, Brodeur tedy mohl utvořit dvojicí s mladým Darcym Kuemperem. Jenže to nevyjde, sedmý tým Západní konference si včera přivedl s Minnesoty Ilju Bryzgalova.

Brodeur sdělil, že se nebude zlobit, když v týmu zůstane a tomu se dá věřit. U Devils přece chytá více než dvacet let! "Naší partu tady mám fakt rád. S hodně klukama jsem tu strávil skvělé časy, třeba s Pattym Eliášem," řekl Brodeur. Svůj možný trejd pak zase probíral s Jágrem, který si podobnou situaci zažil v životě už dvakrát.

Český hokejista má ale na změnu působiště pro Brodeura trochu jiný názor. Se svým tradičním humorem před zápasem dodal, že pokud brankář z mužstva odejde, bude zase brzy zpátky. Co na to kolega? "Má pravdu, musím ho přece vidět jak dává svůj osmistý gól," vrátil kamarádovi vtípek. Jágr teprve minulý týden vstřelil svou branku číslo 700...

VIDEO: Devils rozhodli 37 vteřin před koncem.

Jinak ale utkání proti Red Wings patřilo Brodeurovi. Pokud tohle opravdu byl jeho poslední zápas v dresu Devils, stál za to. "Neočekával jsem takhle úžasnou reakci od fanoušků, bylo to nádherné," rozplýval se po zápase.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud