23. března 2014 • 13:00

Útočník Calgary věnoval gól mrtvému synovi: Ten byl pro tebe, mrňousi

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Calgary Matt Stajan zažíval minulý týden jedny z nejhorších dní svého života. Měl se stát otcem, jenže novorozený syn Emerson těsně po porodu zemřel. Třicetiletý kanadský útočník několik dní doma oplakával ztrátu se svou ženou Katie, pak se ale rozhodl rychle vrátit do hokejového života. V noci na neděli vstřelil proti Edmontonu první gól po svém návratu a jasným gestem ho věnoval svému synovi.



Vedení Calgary sdělilo jednomu ze svých lídrů, že pokud potřebuje, nemusí už v letošním ročníku v dresu Flames naskočit. Stajan si mohl vzít volno do konce sezony a trávit čas se svou ženou. Bývalý forvard Toronta se ale po osmi utkáních mimo sestavu rozhodl vrátit na led.

"S mou ženou jsme si teď prošli skutečně těžkým obdobím. Ale promluvili jsme si a rozhodli se, že bychom měli jít dál. Nikdy na tuto událost nezapomeneme, ale musíme udělat krok vpřed," řekl Stajan pro server canada.com.

A jeden z asistentů kapitána prý přišel do šatny Flames s úsměvem na tváři. "Určitě to bude trvat dlouho, než se přes to dostane, ani si neumím představit, co teď cítí. Ale opravdu ho obdivuju. Přišel do šatny, připraven... Takhle vypadá profesionál," vyprávěl spoluhráč Joe Colborne na začátku týdne, když se Stajan objevil znovu v týmové šatně.

I sám hokejista byl na ledě daleko šťastnější. Mysl se mohla koncentrovat jen na hokej a Stajan tak snadněji zahnal černé myšlenky. Šatnu Flames nazývá svou druhou rodinou.

"Celá organizace Flames, ale také fanoušci nám hodně vyjadřovali podporu. Ozvali se i hráči ostatních klubů, hokejový svět je v tomhle naprosto specifický," těšila stříbrného medailistu z MSJ z roku 2003 vlídná slova.

VIDEO: Takhle Stajan prostřelil Fastha

První dvě utkání po návratu na led se ještě veterán hrající desátou sezonu v NHL trošku hledal, v noci na neděli si ale proti Edmontonu vše vynahradil. Pod demolici 8:1 se podepsal třemi nahrávkami a gólem z trestného střílení. Po úspěšné exekuci ukázal směrem do nebes a radoval se. Důvod byl jasný.

"Tahle trefa byla pro toho mrňouska. Budu si jí pamatovat navždy," řekl Stajan po zápase pro NHL.com.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 3. • 03:10
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
1:8
ONLINE
23. března
03:10
Calgary Flames
Calgary Flames
Góly

Domácí: 04:34. Petry

Hosté: 08:32. Giordano, 24:13. Cammalleri, 25:20. Stajan, 26:00. Byron, 27:18. Glencross, 44:50. Glencross, 45:27. Westgarth, 53:22. Glencross

Sestavy

Domácí: Fasth (28. Scrivens) – Marinčin, Petry, Ference, Schultz, Fraser, Klefborn – Hall, Gagner, Perron – Lander, Nugent-Hopkins, Eberle – Hendricks, Gordon, Smyth – Gazdic, Pitlick, Jones. Trenér: Dallas Eakins.

Hosté: Rämö (MacDonald) – Giordano, Brodie, Russell, Butler, Šmíd, Wotherspoon – Cammalleri, Backlund, Byron – Glencross, Stajan, Hudler – Agostino, Monahan, Colborne – Westgarth, Bouma, McGrattan. Trenér: Bob Hartley.

Rozhodčí

Peel, Walsh – Cherrey, Knorr.

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Návštěva

16 839 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud