30. března 2014 • 09:30

Pocta pro Haška! Vstoupil do Síně slávy, v Buffalu tleskala celá hala

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušek, který se v sobotu v noci díval na utkání mezi Buffalem a Tampou Bay, si musel připadat, jako kdyby se vrátil v čase. Hala plná buffalských dresů s číslem 39 na zádech a nápisů "Hasek is the best", tedy "Hašek je nejlepší." Přesně, jako na sklonku devadesátých let. Proč? Do Buffala se vrátil legendární Dominik Hašek! Klub, se kterým spojil podstatnou část kariéry v NHL, totiž uvedl jednoho z nejvýznamnějších brankářů historie do klubové Síně slávy.



Současné mužstvo Sabres je na dně soutěže. čeká ho přestavba a play off je tak nejspíš i pro příští sezony v nedohlednu. Příznivci klubu, který sídlí v blízkosti Niagarských vodopádů, si ale na pár minut mohli znovu zavzpomínat na čas, kdy jejich mužstvo bylo postrachem soutěže. A to především díky Dominiku Haškovi.

VIDEO: Vzpomínkové video pro Dominika Haška

Gólman s neortodoxním stylem deptal soupeře nečitelnými zákroky a dokázal pochytat nemožné. V Buffalu ho měli za boha, mužstvo bez výrazných jmen díky němu pravidelně bojovalo ve vyřazovacích bojích, jednou dokonce dosáhlo až na finále Stanley Cupu. Šestkrát se mimo jiné český brankář během působení u Sabres stal nejlepším brankářem celé NHL, proto bylo jen otázkou času, kdy se Hašek stane členem klubové Síně slávy.

Hašek si sice kdysi vymohl odchod do Detroitu, ale kdo čekal nenávistné reakce, ten se šeredně mýlil. Celá hala s radostí zavzpomínala a věnovala Dominátorovi aplaus vestoje.

VIDEO: Podívejte se na Haškův projev při uvedení do Síně slávy

"Stále si pamatuju, když jsem se sem vrátil z Nagana v roce 1998. Vy všichni jste mě tu nádherně přijali a na tohle nikdy nezapomenu. Vzpomínky na skvělé fanoušky v Buffalu si ponesu celý život," vyprávěl během ceremoniálu Hašek.

Český brankář se stal dvaačtyřicátým mužem v Síni slávy Buffala a obdržel také maketu šavle, kterou má mužstvo ve znaku. A v příští sezoně ho navíc čeká pocta ještě větší, Sabres vyřadí dres s číslem 39 a pověsí ho pod strop haly mezi své největší legendy. Mnozí odborníci stále hodnotí Haška jako nejlepšího brankáře historie, minimálně v Buffalu rozhodně zůstane ikonou.

Devětačtyřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanley Cupu nakonec zakončil svůj proslov slovem "děkuji." Reakce na oficiálním klubovém Twitteru? "Ne Dominiku, to my děkujeme TOBĚ."

Dresy Haška se v hledišti včera vyskytovaly v hojném počtu.
Dresy Haška se v hledišti včera vyskytovaly v hojném počtu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud