Martin Tomaides
15. dubna 2014 • 13:03

David skolil Goliáše. NHL viděla jedno z nejlepších K.O. sezony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nedělním závěrečném utkání sezony mezi Buffalo Sabres a New York Islanders už o výsledek nešlo. Ani jeden tým do play off postoupit nemohl, a tak se někteří hokejisté rozhodli, že aspoň pořádně pobaví obecenstvo. V utkání se strhly tři slušné bitky a hned první skončila knokautem. Ten by se klidně dal označit za nejlepší v sezoně.



V době, kdy rvačky v NHL už nejsou, co bývaly dříve a jen minimum týmů NHL si může dovolit udržovat "policistu" vyloženě určeného na ochranu pořádku, je John Scott z Buffala jednou z mála výjimek. Jen jeho parametry budí respekt, 201 centimetrů a 117 kilogramů to jsou dost nezvyklá čísla.

Ale bitky? Scott jich zvládl v sezoně jen pět. Jednoduše proto, že tomuhle jedenatřicetiletému obrovi se nemůže jen tak někdo postavit. V zápase proti NY Islanders se ale jeden pokušitel našel. Nováček Justin Johnson, který naskočil do svého prvního duelu NHL v životě.

VIDEO: Takhle Johnson vyřadil Scotta

Na první pohled se mohlo zdát, že Johnson si vzal příliš velké sousto. Oproti zkušenému soupeři postrádal téměř dvacet centimetrů a skoro patnáct kilo. Moc dobře ale bylo vidět, že se nebojí a hlavně, že tenhle rodák z Aljašky má neskutečnou sílu. Ustál první tlak, soupeře rozhýbal a pak ho bleskovým levým hákem usadil k ledu. Hotovo.

Zlá krev? To rozhodně ne. Johnson zkontroloval svého tanečního partnera a Scott s úsměvem na tváři odcházel na trestnou lavici. A ještě stihl pokynout fanouškům ve stylu "No jo, vždycky to prostě nevyjde."

I tohle je svět zvaný NHL.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 4. • 23:13
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
3:4
ONLINE
13. dubna
23:13
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 10:27. McBain, 27:23. Ellis, 49:51. Mitchell

Hosté: 36:35. Lee, 40:17. Lee, 56:16. Nelson, . Nelson

Sestavy

Domácí: Knapp (Makarov) – Ristolainen, Pysyk, Weber, Tallinder, McBain, McCabe – Stafford, Ennis, Deslauriers – Leino, Girgensons, Hodgson – Mitchell, Konopka, Foligno – Conacher, Ellis, Scott

Hosté: Nilsson (Nabokov) – Hamonic, Hickey, Mayfield, Czuczman, Carkner, Donovan – Bailey, Nielsen, Lee – Strome, Nelson, Persson – McDonald, Cizikas, Martin – Johnson, Halmo, Gallant

Rozhodčí

Charron, LaRue – Shewchyk, Knorr

Stadion

First Niagara Center, Buffalo

Návštěva

18 804 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud