18. dubna 2014 • 09:43

Hertl dvěma body přepisoval klubové dějiny, Sharks si vyšlápli na Quicka

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Gólovou radost si užil poprvé od 12. prosince a za své emoce se jako tradičně nestyděl. Hokejový útočník Tomáš Hertl podpořil vítězství San Jose nad Los Angeles 6:3 gólem a nahrávkou a stal se prvním hráčem v historii Sharks, který si ve svém premiérovém duelu ve vyřazovací části dokázal připsat více než jeden bod.



Zatímco v základní části většinou válel v první formaci s Joe Thorntonem a Brentem Burnsem, v play off zaujal pozici třetího centra a na křídlo dostal poctivé pracanty Jamese Shepparda a Tommyho Wingelse. A tahle trojka na sebe upozornila brzy, už ve 20. minutě doklepával Hertl puk do odkryté brány a zvyšoval na 2:0.

VIDEO: Takhle Hertl zvyšoval na 2:0

Sharks navíc stačilo jen 48. vteřin a ještě před odchodem do šaten přidali třetí branku. "Byl to zvláštní večer, u některých gólů jsme měli slušnou porci štěstí," řekl domácí kapitán Joe Thornton, který otevřel skóre utkání.

Rozjetý tým navíc pokračoval ve válcování svého soka i ve druhé třetině. Na 5:0 zvyšoval ve 37. minutě v přesilové hře z nahrávky Hertla obránce Marc-Edouard Vlasic a fanoušci se nestačili divit. Pět gólů za zády Jonathana Quicka? To se v základní části povedlo pouze jednou, a to hokejistům Chicaga.

VIDEO: Vlasic zvyšuje na 5:0 po nahrávce Hertla

"Nebyli jsme připravení hrát od začátku. Podle toho taky dnešní skóre vypadá," mračil se při rozhovoru pro TSN kapitán hostí Dustin Brown, který utkání dohrál se zápornou bilancí - 1.

Zápas se ale hrál pořádně od podlahy, jen v první třetině obě mužstva rozdala hned 55 hitů! A Sharks moc dobře ví, že nejsilnější zbraní týmu je právě brankář Quick. Ten se totiž pravidelně během bitev o Stanley Cup mění v nepřekonatelnou zeď. Jeho auru ale hokejisté San Jose narušili hned během první třetiny, navíc mu i slušně zabrnkali na nervy.

To se zadařilo drsňákovi Miku Brownovi. To je mimo jiné muž, který na poslední chvíli zabral místo v sestavě Martinu Havlátovi. Brown po jedné z útočných akcí tvrdým střetem poslal na Quicka obránce Vojnova a strhla se velká mela, do které se zapojil i americký brankář.

VIDEO: Mike Brown rozpoutal strkanici v brankovišti

"Ale takhle se hraje v play off. Musíme se hodně tlačit na bránu a přesně to jsem dneska udělal," vysvětloval Brown po zápase.

Jestli Sharks systém dodrží a jak se Kings vyrovnají s první prohrou se uvidí v noci z neděle na pondělí.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 04:45
San Jose Sharks
San Jose Sharks
6:3
ONLINE
18. dubna
04:45
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
Góly

Domácí: 03:07. Thornton, 19:09. Hertl, 19:57. Marleau, 32:57. Torres, 36:29. Vlasic, 59:06. Burns

Hosté: 42:01. Muzzin, 46:55. Vojnov, 53:59. Lewis

Sestavy

Domácí: Niemi (Stalock) – Demers, Vlasic, Boyle, Braun, Hannan, Stuart – Burns, Thornton, Pavelski – Torres, Couture, Marleau – Wingels, Sheppard, Hertl – M. Brown, Desjardins, Nieto

Hosté: Quick (od 40. Jones) – Doughty, Muzzin, Vojnov, Regehr, Martinez, Mitchell – Williams, Kopitar, Gáborík – Carter, Richards, King – D. Brown, Stoll, Toffoli – Nolan, Lewis, Clifford

Rozhodčí

Meier, Sutherland – Pancich, Sharrers

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

17 562 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud