24. dubna 2014 • 12:40

Co je s Crosbym? Lídr Penguins nedal gól už 248 střídání

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platí za nejlepšího hokejistu světa, jenže nahráno na smeč mají nyní spíš jeho kritici. Ti, kteří Sidneyho Crosbyho nepovažují za správného válečníka v bitvách o Stanley Cup. Hokejová ikona z Pittsburghu se nebývale trápí s vlastní střelbou a odnáší to i jeho tým, který v noci na čtvrtek prohrál v Columbusu 3:4 po prodloužení, takže v sérii velkého favorita s outsiderem je vyrovnaný stav 2:2.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 4. • 01:10
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
4:3
ONLINE
24. dubna
01:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 16:39. Jenner, 34:20. Johansen, 59:38. Dubinsky, 62:49. Foligno

Hosté: 06:09. Adams, 10:37. Kunitz, 11:10. Neal

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (McElhinney) – Wisniewski, Murray, Johnson, Prout, Savard, Nikitin – Skille, Johansen, Jenner – Atkinson, Dubinsky, Calvert – Comeau, Anisimov, Umberger – Tropp, Letestu, MacKenzie. Trenér: T. Richards

Hosté: Fleury (Zatkoff) – Martin, Orpik, Letang, Scuderi, Niskanen, Maatta – Bennett, Crosby "C", Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Stempniak, Sutter, Glass – Adams, Vitale, Megna. Trenér: D. Bylsma

Rozhodčí

Dan O'Halloran, Fred L'Ecuyer – Jay Sharrers, Bryan Pancich

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

18 970 diváků

Tahle čísla jsou sama o sobě zajímavá, ovšem ne tolik jako osobní výkaz kapitána Penguins. Ten se v úvodní sérii ani jednou netrefil do černého, v součtu s loňským play off to dělá už 9 zápasů bez vstřeleného gólu. Mizerná bilance. Co všechno v sobě ukrývá:

217 minut pobytu na ledě bez jediné trefy

248 střídání se stejným výsledkem

35 vypálených střel do gólmana nebo tyčky

6 gólových asistencí

-5 v bilanci účasti na ledě

Šestadvacetiletý Crosby je v zámoří zatím ušetřený kritice novinářů, ale je otázkou, jak dlouho. Kdyby měl Pittsburgh vyletět ze Stanley Cupu s Columbusem, propadák půjde i na Crosbyho vrub. Pak už nebude vyhnutí.

Crosby se neprosadil ani ve 4. zápasu s Columbusem

V klubu panuje napětí poté, co Penguins v Ohiu ztratili hloupě a zbytečně pohodlný náskok 3:0. Kouč Dan Bylsma nechápal, k jaké bázlivé taktice se jeho svěřenci uchýlili, a sám ji ze střídačky nedokázal změnit. „Vedení 3:0 nebo 3:1 neznamená, že si můžu dovolit ubrat plyn a zbytek zápasu strávit v defenzivní zóně,“ štvalo trenéra poražených.

Až komicky si počínali hráči Pittsburghu při power-play domácích, kteří si v čase 59:36 vynutili nastavení po kiksu gólmana Fleuryho. A kdo si všímal i Crosbyho počínání, zjistil, že lídr týmu to se sebeobětováním také zrovna nepřehnal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud