28. dubna 2014 • 09:47

Sharks čekají před další bitvou změny. Naskočí Havlát místo Hertla?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté San Jose Sharks budou mít v noci na úterý třetí možnost ukončit sérii s Los Angeles Kings a postoupit do druhého kola bojů o Stanley Cup. Po dvou porážkách v řadě ale pravděpodobně čekají čtvrtý nejlepší tým Západní konference změny v sestavě a zámořská média spekulují o tom, že by se mohly dotknout jak Tomáše Hertla, tak Martina Havláta.



Po zameškání velkého množství utkání základní části předvedl Tomáš Hertl bleskový start do bojů o Stanley Cup. Se čtyřmi body (2+2) je čtvrtým nejproduktivnějším útočníkem Sharks, přitom na ledě tráví průměrně pouze okolo dvanácti minut. Nižší účast na ledě už mají jen čtyři spoluhráči.

Jenže v posledním utkání proti Kings (prohra 0:3) byl na ledě u dvou obdržených branek a například během třetí třetiny odehrál pouze tři střídání. Šlo o důsledek srážky s bekem Williem Mitchellem? Nebo se snad kouč Todd McLellan rozhodl udělit své hvězdičce lekci?

Tomáš Hertl padá na led po střetu s obráncem Williem Mitchellem.Foto Reuters / Cary Edmondson-USA TODAY Sports

"Možná šlo jen o to, že Hertl odehrál po dubnovém návratu na led pět utkání během deseti dní. Třeba jeho tělo jen potřebuje odpočinek," spekuluje ve svém sloupku zámořský žurnalista Ross McKeon. A ten také hned navrhl možné řešení.

"Možná by nebylo špatné nechat mladého útočníka na jedno utkání nabrat síly a nasadit do hry Martina Havláta . V play off se mu vždycky dařilo a má pořádnou motivaci se předvést," navrhuje McKeon.

Třiatřicetiletý Havlát za sebou nemá zrovna nejlepší sezonu. Dvaadvacet bodů v osmačtyřiceti zápasech není úplně to, co se od čtvrtého nejlepšího hráče mužstva čeká. Jenže bitvy o Stanley Cup, to je Havlátova specialita.

Jedenadvacet branek, z toho sedm vítězných a z nich tři v prodloužení. To je Havlátova bilance. Český technik je mužem do klíčových situací zápasu, přesto do letošních bitev o Stanley Cup zatím nezasáhl. "Je ideální chvíle, ho vyzkoušet. A když to nevyjde, tak do sedmého utkání může naskočit čerstvý Hertl ," přibližuje svůj názor novinář.

Kromě českých útočníků se ale Sharks chystají i na další změny. Klíčový bek a zlatý olympionik ze Soči Marc-Edouard Vlasic dost možná kvůli zranění nenaskočí a spekuluje se také o tom, že brankáře Antti Niemiho by v bráně mohl nahradit Alex Stalock.

Pomůžou změny Sharks k postupu?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud