1. května 2014 • 18:02

Crosby, Getzlaf, Giroux. Z této trojice vzejde vítěz Hartovy trofeje

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní držitel Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče NHL vzejde z tria kanadských centrů Sidney Crosby z Pittsburghu, Ryan Getzlaf z Anaheimu a Claude Giroux z Philadelphie. Finalisté jsou zároveň třemi nejproduktivnějšími hokejisty základní části.



Šestadvacetiletý Crosby si díky vítězství v kanadském bodování zajistil svou druhou Art Ross Trophy a nyní útočí na druhou Hart Trophy, kterou získal poprvé v roce 2007. Kapitán Pittsburghu v základní části nasbíral 104 bodů za 36 gólů a 68 asistencí. Bodoval v 60 z 80 duelů, které odehrál, a bez bodu nikdy nezůstal déle než dva duely. Stobodovou hranici překonal popáté v kariéře.

Zatímco Crosby je mezi finalisty na Hart Trophy počtvrté, jeho letošní soupeři se o trofej pro MVP sezony ucházejí poprvé. Getzlaf si vytvořil rekord v počtu vstřelených gólů za sezonu (31) a celkem nasbíral 87 bodů. V listopadu a prosinci prožil sérii čtrnácti zápasů, v nichž bodoval. Byla to nejdelší šňůra v NHL od sezony 2011/12. Anaheim coby kapitán dovedl poprvé v klubové historii k vítězství v Západní konferenci.

Giroux skončil v kanadském bodování třetí s 86 body navzdory tomu, že měl spolu s celým týmem špatný začátek sezony, který ho stál nejspíš nominaci na olympijské hry do Soči. Flyers z prvních dvanácti zápasů devět prohráli a Giroux v úvodních pěti duelech nebodoval, skóroval až v šestnáctém utkání. V posledních 67 zápasech nicméně bývalý centr Jaromíra Jágra nasbíral 79 bodů (28+51), tedy průměrně 1,18 bodu na zápas.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud