23. května 2014 • 21:41

Rangers hlásí změny. Stepan má zlomenou čelist, Carcillo 10 zápasů stop

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý nejproduktivnější hokejista New Yorku Rangers v letošním play off Derek Stepan musí na operaci se zlomenou čelistí. Zatím není jasné, jak dlouho bude chybět. Do bojů o Stanley Cup nicméně nezasáhne v příštích 10 zápasech jeho spoluhráč Daniel Carcillo, který dostal disciplinární trest za napadení rozhodčího.



Třiadvacetiletého útočníka Stepana, jenž v 17 zápasech zaznamenal 11 bodů, zranil ve čtvrtečním třetím duelu finále Východní konference NHL Brandon Prust z Montrealu. K incidentu došlo už v první třetině a Stepan navzdory zranění utkání po ošetření dohrál. Rentgenové vyšetření totiž zlomeninu neodhalilo, ukázaly ji až další testy v pátek, kdy si útočník stále stěžoval na bolest.

VIDEO: Zákrok Prusta na Stepana

Kouč Rangers Alain Vigneault nechtěl spekulovat, zda bude pro Stepana zranění znamenat konec sezony. Rozhodující slovo budou mít lékaři po operaci.

Prust za svůj zákrok nebyl v zápase trestán, musí nicméně absolvovat telefonické jednání s disciplinární komisí NHL.

Trestu neunikl útočník Rangers Carcillo, který dostal automatický desetizápasový distanc za fyzické napadení rozhodčího. Carcillo se ve čtvrtečním utkání dostal do konfliktu s čárovým rozhodčím, jenž ho odváděl na trestnou lavici.

Rangers vedou v semifinále Stanley Cupu nad Montrealem 2:1 na zápasy. Čtvrtý duel se hraje v neděli v New Yorku.

VIDEO: Postrčení sudího vyšlo Carcilla draho

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud