12. června 2014 • 08:00

Štěstí na straně Rangers. Puk dvakrát hypnotizoval brankovou čáru

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Štastné teče, či odražené střely nebo nahrávky. I tímto disponovali v předchozích utkáních finále Stanley Cupu hokejisté Los Angeles Kings. V kombinaci s jejich šikovností a fantastickým brankářem Jonathanem Quickem se pak rázem ujali vedení 3:0 na zápasy. V utkání číslo 4 ale pořádná porce štěstí stála zase na straně mužstva New York Rangers.



Poměr střel 41:19 pro hostující Kings je jen jedním z ukazatelů toho, že hoši v modrém měli tentokrát pořádnou kliku. Kdyby totiž soupeř po závěrečné siréně křepčil se Stanley Cupem, málokdo by se mohl divit. Klíčem k výhře byl tentokrát skvělý domácí brankář Henrik Lundqvist, který ve všech třech předchozích finále inkasoval minimálně tři branky, ve čtvrtek ho ale povedenou kličkou překonal pouze Dustin Brown.

I když to vlastně není úplně pravda.

Ve 12. minutě v přesilové hře soupeře propadl švédskému gólmanovi mezi chrániči puk z hole obránce Aleca Martineze a na brankové čáře ho zázračně zastavil domácí bek Anton Stralman. Tady měli domácí pořádnou kliku, rázem mohlo být vyrovnáno na 1:1.

VIDEO: Hned dvakrát měli hráči Rangers velké štěstí

O hodně větší štěstí mělo domácí mužstvo během závěrečné power play. Znovu to byl zadák Martinez, který poslal puk na domácí bránu, puk opět propadl za Lundqvista a zastavil se těsně před brankovou čarou, jenom díky nahrnutému sněhu v brankovišti. Útočník Derek Stepan pak kotouč rychle zametl pod domácího gólmana, než se do brankoviště Rangers nahrnul snad každý, kdo byl na ledě.

Jinak byl ale Lundqvist téměř perfektní a po zápase bral ocenění pro nejlepšího hráče zápasu. "Nestačí být jen dobrý, to vám utkání na této úrovni nevyhraje. Teď musíme být ještě o dost lepší," vykládal dvaatřicetiletý brankář pro NHL.com.

Díky výhře si navíc vylepšil jednu ze statistik. V posledních osmi domácích utkáních, ve který jeho Rangers čelili přímému vyřazení, dokázal pokaždé zvítězit! "Nechtěli jsme zkrátka sledovat na našem ledě soupeřovu radost se Stanley Cupem. Jen jsem na to pomyslel a dělalo se mi špatně," řekl Lundqvist.

Ale přesně k tomuto scénáři chybělo málo, možná jen trochu větší důraz hráčů Los Angeles. "Občas jsme proti Lundqvistovi mohli hrát trochu ostřeji, proto to dnes nevyšlo. Protože co vidí, to chytí," chválil hlavní hvězdu Anže Kopitar, který sám v utkání ani jednou nevystřelil.

Druhý pokus ukončit finále budou mít hráči Los Angeles v noci z pátku na sobotu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 6. • 02:20
New York Rangers
New York Rangers
2:1
ONLINE
12. června
02:20
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
Góly

Domácí: 07:25. Pouliot, 26:27. St. Louis

Hosté: 28:46. Brown

Sestavy

Domácí: Lundqvist (Leneveu) – McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, J. Moore, Klein – Kreider, Stepan, Nash – Hagelin, B. Richards, St. Louis – Pouliot, Brassard, Zuccarello – D. Moore, Boyle, Dorsett

Hosté: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Mitchell, Vojnov, Martinez, Greene – Gáborík, Kopitar, Brown – Pearson, Carter, Toffoli – King, Stoll, Williams – Clifford, M. Richards, Lewis

Rozhodčí

O'Halloran, McCauley – Amell, Kovachik

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud