12. června 2014 • 06:39

Ještě není konec! Rangers vyhráli 2:1 a odvrátili mečbol Kings

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Yorku Rangers prodloužili finálovou sérii NHL, když po domácím vítězství 2:1 nad Los Angeles snížili stav zápasů na 1:3. Kings budou mít druhou šanci ukončit sérii a zopakovat triumf z roku 2012 v pátek na vlastním ledě.



Rangers vstřelili ve finále potřetí první dva góly zápasu. Nejdříve Benoit Pouliot tečoval na hranici pravidel pro vysokou hůl střelu obránce Johna Moora a druhou trefu přidal z dorážky Martin St. Louis. O zrádnosti dvougólového náskoku se tým z New Yorku přesvědčil už úvodních dvou zápasech, které nakonec ztratil v prodloužení. A i nyní měl namále.

VIDEO: Vítěznou trefu obstaral St.Louis

Po chybě Dana Girardiho na útočné modré čáře skóroval v polovině utkání ze samostatného úniku kapitán Kings Dustin Brown a hosté od té chvíle až do závěrečného klaksonu ovládali hru. Naráželi ale na skvělého brankáře Henrika Lundqvista a obětavou obranu soupeře. Kings přestříleli Rangers v poměru 41:19 (v poslední části 15:1) a nejblíže vyrovnání byli v předposlední minutě. Volně stojící kotouč před brankovou čárou ale uklidil pod švédského gólmana Derek Stepan.

A nejednalo se o jediný případ, kdy měli hráči z New Yorku na své straně štěstí. Dokumentují to ještě další dvě situace za stavu 1:0. Po střele Aleca Martineze vyškrábl puk přesně z brankové čáry obránce Anton Stralman a Marián Gáborík, se 13 góly nejlepší střelec play off, trefil břevno.

New York Rangers - Los Angeles Kings 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Pouliot (J. Moore, Brassard), 27. St. Louis (Kreider, Stepan) - 29. Brown. Rozhodčí: O´Halloran, McCauley - Amell, Kovachik. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Střely na branku: 19:41. Diváci: 18.006. Stav série: 1:3.

New York: Lundqvist - McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, J. Moore, Klein - Kreider, Stepan, Nash - Hagelin, Richards, St. Louis - Pouliot, Brassard, Zuccarello - Boyle, D. Moore, Dorsett. Trenér: Alain Vigneault.

Los Angeles: Quick - Muzzin, Doughty, Mitchell, Vojnov, Martinez, Greene - Gáborík, Kopitar, Brown - Pearson, Carter, Toffoli - King, Stoll, Williams - Clifford, Richards, Lewis. Trenér: Darryl Sutter.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud