14. června 2014 • 11:40

Williams dobyl pohár i Conn Smythe: Jsem jen díl skvělé skládačky

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvod pátého finále s Rangers orámoval vedoucím gólem, na jeho konci mazlil dvě trofeje. Stanley Cup, svůj už třetí, a Conn Smythe Trophy, cenu pro nejužitečnějšího hráče play off. "Nikdy bych si nemyslel, že se to stane," dojímal se Justin Williams, útočník Los Angeles Kings - šampionů NHL pro letošní rok.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 6. • 02:20
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
3:2
ONLINE
14. června
02:20
New York Rangers
New York Rangers
Góly

Domácí: 06:04. Williams, 47:56. Gáborík, 94:42. Martinez

Hosté: 35:37. Kreider, 39:31. Boyle

Sestavy

Domácí: Quick (Jones) – Doughty, Muzzin, Vojnov, Mitchell, Greene, Martinez – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Pearson – Williams, Stoll, King – Lewis, M. Richards, Clifford

Hosté: Lundqvist (LeNeveu) – Girardi, McDonagh, Stralman, Staal, Klein, J. Moore – Nash, Stepan, Kreider – St. Louis, B. Richards, Hagelin – Zuccarello, Brassard, Pouliot – Dorsett, D. Moore, Boyle

Rozhodčí

Kozari, Watson – Driscoll, Heyer

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Kanadský útočník se dočkal vůbec první individuální ceny v kariéře, Stanleyův pohár získal už potřetí. V roce 2006 triumfoval s Carolinou, předloni rovněž s Los Angeles.

"Nemůžu uvěřit, že jsem ji dostal. Nemyslel jsem si, že se tohle někdy stane," rozplýval se dvaatřicetiletý Williams, který se považuje pouze za jeden dílek ve skládačce. I proto se cítí nesvůj, když se o něm mluví jako o nadcházející legendě.

"Nejsem žádný vytříbený technik. Ani nejsem nejrychlejší bruslař, nemám nejlepší střelu. Jen se snažím, co nejlépe pracovat s tím, co mám. Tam, kde jsem, mě dostala chytrost, intuice a soutěživost."

Williams byl se sedmi body za dvě branky a pět asistencí z pěti utkání nejproduktivnějším hráčem finálové série. Dvojnásobný mistr světa z let 2004 a 2007 byl navíc s 25 body za devět tref a 16 přihrávek z 26 zápasů třetí v kanadském bodování celého play off, lepší byli jen Anže Kopitar a Jeff Carter.

"Každý z našeho týmu by si tu cenu zasloužil. A není to žádná bezduchá fráze," rozprável Williams, o němž spoluhráč Drew Doughty před finálovou sérií prohlásil, že jeho přínos lidé podceňují.

Trenér Los Angeles Darryl Sutter označil Williamse za jedinečného hráče. "Tím, jak vyrovnané výkony podává každý večer, ať už hrajeme doma nebo venku. Dává důležité góly a chápe svou roli v týmu, což spousta skvělých hráčů nedokáže. Tím je výjimečný," uvedl Sutter, jehož slova potvrzuje i Williamsova produktivita v ročnících, kdy slavil zisk Stanleyova poháru.

Pokaždé během cesty za titulem zaznamenal alespoň patnáct bodů. Zkrátka pan hráč. Král.

VIDEO: Takhle Kings slavili Stanley Cup

Justin Williams prožívá slastné okamžiky, těžká nad hlavou Stanley Cup
Justin Williams prožívá slastné okamžiky, těžká nad hlavou Stanley Cup

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud