Martin Tomaides
16. června 2014 • 10:01

TOP 5 rvaček sezony NHL: Vládne hvězda z MS v Bělorusku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další ročník NHL je za námi a server hockeyfights.com nezahálel a pustil se do bilancování. Stejně jako každý rok připravil čtenářskou anketu a nechal fanoušky shozených rukavic a vyražených zubů hlasovat o pěti nejpovedenějších rvačkách sezony. A kdo je vítěz? Trochu překvapivě Antoine Roussel z Dallasu, francouzský hokejista, jenž se letos mimo jiné dostal do all-star teamu na mistrovství světa v Bělorusku.



1. Kevin Klein (Nashville) vs Antoine Roussel (Dallas)

Hodnocení rvačky dle čtenářů: 8,7 z 10
Počet hlasů: 129
Vítěz: Klein

Na hokejovém MS zazářil, v NHL je zatím známý jako jeden z předních provokatérů. Roussel stihl za Dallas posbírat 29 bodů, ale také 209 trestných minut (třetí nejvyšší počet sezony) a hned desetkrát se popral. Proti čiperovi v dresu Stars se postavil obránce Kevin Klein, muž který se pravidelně pere přibližně jednou ročně a trochu překvapivě šlo o bitku jako za starých časů. Žádná obrana, úder střídal úder a oba kohouti byli odměněni vydatným potleskem.

2. Patrick Bordeleau (Colorado) vs Brian McGrattan (Calgary)

Hodnocení rvačky dle čtenářů: 8,2 z 10
Počet hlasů: 124
Vítěz: McGrattan

Tady jde o duel těch nejtěžších vah. Brian McGrattan je držitelem rekordu AHL v počtu získaných trestných minut v jedné sezoně (551 minut v 71 zápasech v sezoně 2004/05) a Bordeleau má díky svým parametrům respekt napříč celou soutěží. Souboj těchto dvou mimo jiné celou anketu v předešlé sezoně vyhrál a nuda to nebyla ani tentokrát. Lépe začal útočník Avalanche, výhru ale bral jeho soupeř, a to díky několika drtivým úderům v závěru.

3. John Erskine (Washington) vs Colton Orr (Toronto)

Hodnocení rvačky dle čtenářů: 8,5 z 10
Počet hlasů: 90
Vítěz: Erskine

Veteráni v akci. Oba zkušení třicátníci už v nejlepší lize světa odehráli každý téměř 500 utkání a tváří v tvář se utkali v NHL potřetí. A vítěz byl jasný. Rozzuřený Erskine svými mohutnými údery nedal policistovi Toronta šanci a rovnou ho knokautoval. Paráda!

4. Frazer McLaren (Toronto) vs Jay Rosehill (Philadelphia)

Hodnocení rvačky dle čtenářů: 8,1 z 10
Počet hlasů: 34
Vítěz: Rosehill

Jak McLaren tak Rosehill jsou hráči, kteří jsou rádi za každou minutu strávenou na ledě. Když tedy jde do tuhého, tak rozhodně necouvnou. Přesně tak to oba předvedli i na začátku března, kdy roztočili svoje pěsti. Za vítěze sice čtenáři označili útočníka Flyers, možná by ale bitce více slušela remíza.

5. Aaron Volpatti (Washington) vs Mike Brown (San Jose)

Hodnocení rvačky dle čtenářů: 8,0 z 10
Počet hlasů: 17
Vítěz: Brown

Aaron Volpatti nebude na tuhle bitvu vzpomínat v dobrém. Brown během ní totiž prolil hodně jeho krve. Agilní forvard Sharks, známý svými krátkými, ale přesnými údery, poslal soka na led a ten se rychle zabarvil do ruda. Hotovo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud