4. září 2014 • 09:33

Jágrův parťák z Devils: Nepotkal jsem někoho, kdo miluje hokej jako on

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od svého návratu z ruské KHL v roce 2011 vystřídal Jaromír Jágr barvy čtyř klubů a všude slyšel chválu. Na své výkony, na svůj přístup k tréninku, na roli mentora, kterou přijal i na dobrou náladu, kterou vnáší do kabiny. Dalším, kdo se přidal, byl útočník Jacob Josefson z New Jersey, který o českém hokejistovi promluvil pro švédský server Hockeysverige.



Zatímco Jágr celou sezonu strávil v prvním útoku a pravidelně se staral o bodování Devils, třiadvacetiletý Švéd spíše bojoval o místo v sestavě. V sezoně neskočil jen do 27 duelů a připsal si 3 body, "Jágr-efekt" ale viděl i on.

"Nikdy jsem nepotkal někoho, kdo miluje hokej tak, jako Jágr. I když je mu 42 let stále tvrdě pracuje a je to výborný parťák i mimo led," vyprávěl v rozhovoru hokejista, který byl v roce 2009 na draftu vybraný jako hráč číslo 20, ale do NHL se mu zatím nedaří naplno proniknout.

Poslední ročník se Jágrovi obzvlášť vydařil. Hokejovému světu předvedl především obrovskou výdrž a fyzickou připravenost. Poprvé od sezony 2007/08 naskočil k plné porci 82 utkání základní části, k tomu navíc přidal 5 zápasů na olympijských hrách a 10 na mistrovství světa. "Není náhoda, že je stále tam, kde je," potvrzuje pečlivý Jágrův dril Josefson.

Jágr je v průběhu celé kariéry známý jako vášnivý šprýmař. Hlavně když se vyhrává, je v kabině New Jersey o legraci postaráno. Rýpání do spoluhráčů, laškování s novináři, to je na denním pořádku. "Stále má jiskru v oku a je kolem něj spoustu legrace. A hlavně rád pomáhá nám mladším," vykládal švédský centr, který má u Devils smlouvu na další dvě sezony.

"Po tréninku s námi ještě dělá další cvičení, učí nás věci, které neznáme. Je opravdu zábavné, mít takhle zkušeného a kvalitního spoluhráče," pochvaloval si Josefson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud