10. září 2014 • 10:30

Dřina na kempu a boj o místo? Brodeur si na šanci raději počká

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho jméno stále plní zámořské zpravodajství. Najde si ještě práci? A kde? 42letý gólman Martin Brodeur neztrácí naději. Každopádně se ale nemíní vydat cestou, že by šel do nějakého klubu na zkoušku. A měl si během kempu vybojovat místo. To ne. To by přeci jenom pro jednoho z nejlepších gólmanů v historii nebylo zrovna důstojné… „Ale stále platí, že Marty je fyzicky i mentálně připravený na jednu sezonu,“ řekl jeho agent Pat Brisson.



Kanadský brankář celou kariéru působil v New Jersey. Jenže tam už o něj nestáli, vsadili na jinou jedničku – Coreyho Schneidera. Legenda přesto nemíní ještě skončit. A tak čeká, co bude…

„Ale není kam spěchat,“ dodal hráčův zástupce. Podle něj se může pro jeho věhlasného klienta otevřít ještě možnost, kde by mohl působit. „Na začátku každé sezony se najde klub, který se ocitne v těžké situaci. Někdo se může zranit nebo nevstoupí do zápasů zrovna pravou nohou. Takže ta příležitost může přijít,“ vysvětluje Brisson.

Odmítá ale možnost, že by šel Brodeur někam na zkoušku. To zase po tom všem, co zažil a vyhrál, nemá zapotřebí. Někdejší spoluhráč Jaromíra Jágra je připravený i na to, že vezme pozici dvojky. Ale pouze v týmu, jenž bude mít ambice vyhrávat.

„Jakákoliv nabídka musí mít pro Martyho nějaký význam,“ tvrdí jasně jeho agent. Naposledy se v zámoří spekulovalo o tom, že by mohl zakotvit v Montrealu.

Z českých brankářů je v podobné situaci Tomáš Vokoun (38 let). Dvojnásobný mistr světa také čeká na to, jestli ještě přijde nějaká nabídka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud