František Suchan
8. září 2014 • 19:35

Brodeur do Montrealu: Nad nabídkou bych neváhal, tvrdí legenda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší k nejlepším? Martin Brodeur, majitel téměř všech významných brankářských rekordů NHL, by mohl svou velkolepou éru uzavřít v nejúspěšnějším klubu historie. Tam, kde se narodil. V Montrealu. Zákulisím soutěže se šíří zvěsti, že Canadiens by o 42letého veterána bez smlouvy měli zájem, on by se rozhodně nebránil…



Celou kariéru, nepřetržitě od roku 1992, byl spojený s dresem New Jersey. Tady zas a znova získával Stanley Cupy (1995, 2000 a 2003), ceny pro nejlepšího gólmana soutěže (2003, 2004, 2007, 2008) i nesčetná uznání. Martin Brodeur, to je synonymum pro Devils.

Jenže ti o svou ikonu po vypršení poslední smlouvy už neprojevili zájem, v brankovišti po 22 letech vsadí na někoho jiného, konkrétně Coryho Schneidera.

A nabídky na zaměstnání pro budoucího člena Síně slávy NHL se podle všeho nehrnou, i měsíc před startem sezony zůstává jeho případná nová pracovní adresa neznámá. Možná proto, že Brodeur dál touží chytat, ne být jen ozdobou organizace, a pokud ještě obleče výstroj, hodlá mířit vysoko. Ambice na play off jsou základ.

Uzavře se příběh v Montrealu?

Po NHL se tak teď prý povídá, že obdivuhodný hokejový příběh by se mohl uzavřít v Montrealu. V brankářově rodišti, v klubu, který posbíral 24 Pohárů a kde také jako oficiální týmový fotograf dlouhé roky pracoval Brodeurův otec Denis, sám bývalý gólman a olympijský medailista.

VIDEO: Nej zákroky Martina Brodeura

„Kdyby mi Canadiens dali nabídku, bez řečí bych si ji vyslechl,“ reagoval dvojnásobný vítěz Her (2002 a 2010) na dotaz agentury QMI. Že by za jedním z nejlepších gólmanů současnosti Careym Pricem nedostal tolik prostoru? S tím by prý dokázal žít.

„Tohle je Careyho tým. Rád bych dál byl jedničkou svého týmu, ale nevadilo by mi chytat jen nějakých 20 nebo 25 zápasů, kdyby to znamenalo, že mě bude bavit být ve vítězném týmu,“ uvedl.

Montreal, naposledy finalista Východní konference, vlastní mužstvo pro atak nejvyšších příček a místo za Pricem by se v konkurenci Petera Budaje a Dustina Tokarskiho také jistě našlo. Zůstane tedy jen u spekulací, nebo jedna z nejúžasnějších kariér NHL dojde naplnění v místě, které se považuje za nejhokejovější na světě?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud