Martin Tomaides
29. září 2014 • 11:01

Vrbata si zvyká na Kanadu. Poznali mě už na celnici, divil se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roky hrál hokej uprostřeď pouště, pro další sezony si Radim Vrbata přichystal razantní změnu. Zamířil do Kanady, konkrétně do Vancouveru a sotva přistál na letišti, pozoroval jednu velkou novinku. Tady se neschová. "Poznali mě hned na celnici, to mě vážně překvapilo," vykládal třiatřicetiletý střelec.



Spolehlivý český útočník byl na hokej ve Phoenixu zvyklý. Celý rok sluníčko, dobré postavení v týmu, hodně prostoru na ledě, komu by se to nelíbilo? Jenže jsou nabídky, které se zkrátka odmítnout nedají. A přesně takovou dostal Vrbata v létě z Vancouveru.

Vedení mužstva Canucks se rozhodlo české křídlo nalákat na dvouletý kontrakt v hodnotě 10 milionů dolarů a navíc na spolupráci s geniálními dvojčaty Sedinovými. Nadto Vancouver, který v loňském roce poprvé po šesti letech nepoustoupil do play off, znovu myslí vysoko. Kromě Vrbaty si pořídil i žádaného brankáře Ryana Millera.

Klíčová bude ale především souhra první formace. "Uvidíme, jak to mezi námi bude klapat. Chemie mezi hráči není něco, co se dá jen tak naučit, může to trvat jeden zápas, anebo také o hodně více," vykládal Vrbata pro winnipegfreepress.com.

Příchod Vrbaty do Vancouveru každopádně znamenal optimismus v kabině, novou klubovou akvizici si chválil i Daniel Sedin. "Od prvního dne v kempu se prezentuje skvěle, je to velice chytrý hokejista," chválí Čecha vítěz bodování NHL z roku 2011. "Vždycky když jsme hráli proti Phoenixu, hodně jsme se na něj soustředili, jeho hra nemá žádné velké slabiny."

V NHL zatím probíhá pouze příprava, opravdové zápasy odstartují až v říjnu, začátek nového muže v dresu s kosatkou na hrudi je ale slibný. "Jsou chytří a na ledě velmi šikovní, útok s bratry Sedinovými a Vrbatou zatím vypadá výborně," chválí nový týmový trenér Willie Desjardins.

A to se potvrdilo i v pátečním přípravném duelu, kdy dvojčata pro české křídlo připravila gól v přesilové hře.

VIDEO: Vrbata uzavřel skóre proti Calgary

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud