26. září 2014 • 13:15

Český uragán v Detroitu. Mladíci Nosek s Nestrašilem nadchli trenéra

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stali se první a druhou hvězdou zápasu, za gól a asistenci zcela po právu. Čeští útočníci Tomáš Nosek a Andrej Nestrašil zrežírovali výhru Red Wings nad silným Chicagem a ukázali, že sázka na mládí by se Detroitu mohla vyplatit.



Detroit. Mančaft, kde hrají prim ostřílení veteráni. Letitá rovnice, která z Red Wings vloni udělala díky věkovému průměru přes 28, 5 roku třetí nejstarší tým v NHL, by v letošní sezoně nemusela platit.

Tým pomalu začleňuje talentované mladíky Anthonyho Manthu s Andreasem Athanasiouem i českou ofenzivní dvojičku Nosek - Nestrašil.

"Je to chytrý, sebevědomý a šikovný hokejista. Předvedl dobré věci, má dobrou postavu. Opravdu se mi hodně líbí," řekl trenér Michael Babcock na Noskovu adresu po výhře 3:2 nad Blackhawks. "Nosek byl skutečně velmi dobrý a Nestrašil se zlepšuje," zmínil lodivod Detroitu i druhé Čecha, který stejně jako Nosek zaznamenal gól a přihrávku.

"Jsem strašně šťastný, že jsem tady. Hrát za Detroit je pro mě obrovská šance. Snažím se, abych si každý zápas užil a předvedl to nejlepší. Když zůstanu v týmu, tak to bude úžasné," rozplýval se Nosek zápase, který v Joe Louis Areně sledovala přes 16 tisíc diváků.

Dvaadvacetiletý útočník, který v červnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Red Wings dvouletou smlouvu, se poprvé prosadil po 29 vteřinách třetí třetiny, kdy zvýšil bekhendem na 2:0.

Asistenci u jeho branky si připsal Nestrašil, který pak v 52. minutě rovněž bekhendovým zakončením po Noskově přihrávce zvýšil na 3:1. Třiadvacetiletý křídelník, který působí tři roky na farmách Detroitu v Grand Rapids v AHL nebo v Toledu v ECHL, rovněž premiérově bodoval při druhém předsezonním zápasovém testu.

"Byl jsem draftovaný před pěti lety a do letoška jsem nedostal šanci v přípravném zápase. Je to pro mě zlomový rok a chci z každého pobytu na ledě vytěžit co nejvíce, takže budu slavit góly, ať jsme v přípravném nebo tréninkovém zápase," hlásil spokojený Nestrašil deníku Detroit Free Press.

Detroit výhrou oplatil Chicagu úterní porážku 1:2 a ukázal, že se s ním do sezony musí počíta. Stejně, jako s oběma českými mladíky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud