27. září 2014 • 11:59

Havlát pálil za Devils. Je jinde než řadoví hráči, chválil ho trenér

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prokletí New Jersey trvá. Devils ztratili přípravný zápas s New York Islanders 2:3 po nájezdech a v součtu s minulou sezonou prohráli čtrnáctý rozstřel v řadě. "Do sezony je musíme vypilovat, jinak přijdeme o důležité body," okomentoval porážku Martin Havlát, který v zápase jednou skóroval. V nájezdech ale se svou střelou neuspěl.



"Nebyla to dobrá rána, tentokrát mě to ale netrápí, je to jen příprava," nermoutil se po neproměněném nájezdu Havlát, který se do týmu přesunul v létě ze San Jose.

"V důležitých zápasech, které v sezoně přijdou, je ale musíme zvládat lépe. Být v nich klidnější, je to už opravdu dlouho, co Devils žádné nájezdy nevyhráli," vzpomenul 33letý útočník loňských třináct porážek, které stály New Jersey play off.

Z neúspěšného Havlátová pokusu si po zápase utahoval i Patrik Eliáš. "Hodně nemilosrdný nájezd od Martyho. Měli by změnit pravidla, aby Bouch (reid Boucher, jediný úspěšný exekutor) mohl jezdit třikrát, jako je tomu v Evropě nebo juniorských soutěžích," škádlil svého velkého kamaráda.

V zápase, do kterého nezasáhl Jaromír Jágr ani Tomáš Kaberle, se ale Havlátovi dařilo. Na ledě strávil necelých osmnáct minut, větší porci odehráli v dresu New Jersey jen Greene se Zubrusem, a dostal se i na přesilovky. V jedné z nich ve druhé třetině vstřelil po dorážce svou první branku za Devils a snížil na 1:2.

VIDEO: Podívejte se na trefu Martina Havláta proti Islanders

"Je na stejné úrovni, jako naši elitní hráči, třeba Patrik Eliáš," chválil i přes prohru 2:3 Havláta trenér Peter DeBoer. "TOP útočníci jako on zkrátka mají myšlení na úplně jiné úrovni, než řadoví hráči. Dařilo se mu, v lajně byla dobrá chemie, uvidimíe, jak to půjde dál," uzavřel kouč Devils.

Patrik Eliáš na brankáře Chada Johnsona v nájezdech nevyzrál
Patrik Eliáš na brankáře Chada Johnsona v nájezdech nevyzrál

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud