Martin Tomaides
30. září 2014 • 14:23

Tvrdá příprava na nový ročník NHL. Hvězdy počítají zlomeniny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník NHL ještě zdaleka ani nezačal a týmů už počítají ztráty. A že jich letos během přípravných duelů je! Detroitu schází Pavel Dacjuk, Rangers jsou bez důležitého centra Dereka Stepana, v Columbusu chybí dvojice Nathan Horton - Boone Jenner a ze zranění se pomalu dostává i Claude Giroux ve Philadelphii. A to není vše, posuďte sami.



David Booth (Toronto)

Doba léčby: 3-4 týdny

Letní posila kanadského týmu neodstartovala nové angažmá zrovna šťastně. V nedělním zápase s Buffalem blokoval Booth střelu, která ho ale trefila tak nešťastně, že devětadvacetiletému Američanovi zlomila nohu.

David Clarkson (Toronto)

Doba léčby: několik dní

Druhý nejlépe placený hráč mužstva má za sebou děsivý první ročník v dresu Leafs. Jen 11 bodů v 60 zápasech, to vážně není něco, co očekáváte od chlapíka, který vydělává 5,25 milionu dolarů ročně. Nešťastně začal i přípravu na novou sezonu, během bitky proti Cody McCormickovi z Buffala utrpěl zlomeninu očnice. "Je to na nic, ale doufám, že na první utkání Toronta v sezoně budu připraven," řekl.

Pavel Dacjuk (Detroit)

Doba léčby: přibližně 4 týdny

Red Wings už dávno nejsou tou mašinou plnou protřelých mazáků, kteří oplývají zkušenostmi všeho druhu. Tým prochází přestavbou a každý zkušený hráč je potřeba, obzvlášť, když se jmenuje Dacjuk. Ruský technik kvůli zranění v loňské sezoně odehrál jen 47 zápasů a nešťastně začal i letos. Při střetu s Robem Scuderim z Pittsburghu si minulý týden vykloubil rameno.

Jonathan Drouin (Tampa Bay)

Doba léčby: 3-4 týdny

Ještě neodehrál ani jeden zápas, ale už je pasován na příštího vítěze Calder Trophy pro nováčka roku. Mnohé překvapilo, že Tampa si trojku draftu z roku 2013 nenechala v sestavě už pro minulý ročník, devatenáctiletý hokejista místo toho zamířil pouze do juniorky. Sezonu v Halifaxu zakončil s průměrem více než dvou bodů na zápas. Teď ho ale zbrzdila fraktura prstu.

Claude Giroux (Philadelphia)

Doba léčby: 2 týdny

Poslední finalista Hart Trophy se zranil 19. září, tedy hned první den poté, co se ve Philadelphii otevřel tréninkový kemp. Informace z klubu hovoří pouze o zranění ve spodní části těla. Fakt je ten, že Giroux je samozřejmě lídrem první formace, ale rozehranost z přípravy by mu mohla chybět. Stejně jako v loňském ročníku, kdy se podobně zranil a sezonní rozjezd měl hodně pomalý. Ale přes prvotní negativní prognózy se kapitán Flyers rychle uzdravuje, měl by dokonce naskočit do dnešního přípravného utkání.

Claude Giroux už se objevil na tréninku, do přípravných zápasů by ale určitě naskočit neměl.Foto Twitter.com / @SNHockeyCentral

Josh Harding (Minnesota)

Doba léčby: 2-3 týdny

Nezvládnuté emoce připravily brankáře Wild nejméně o dva měsíce. Navíc nohu si podle zámořských médií totiž zlomil o zeď, do níž vzteky kopl po hádce se spoluhráčem vpředvečer zahájení tréninkového kempu. Klub ho za incident mimo led suspendoval a během léčby mu nebude platit. Harding mimo jiné už tak bojuje s roztroušenou sklerózou.

Nathan Horton (Columbus)

Doba léčby: neurčito

Největší akvizice loňské sezony a muž, jenž měl být jedním z hlavních stavebních kamenů nového mužstva, je od příchodu do Columbusu v probléméch. Kvůli zdravotním patáliím odehrál Horton vloni jen 36 zápasů a trápí se i teď. Problémem jsou poničená záda, kvůli kterým nemůže devětadvacetiletý hokejista na led. Horší je to, že chlapík, který letos naskočí teprve do druhého roku své lukrativní sedmileté smlouvy, ještě během podzimního kempu Blue Jackets ani nebruslil a nikdo neví, jestli jeho návrat přijde v příštích týdnech, či měsících.

Boone Jenner (Columbus)

Doba léčby: 4-6 týdnů

Solidní nováčkovskou sezonou zaujal během posledního ročníku zručný bruslař Jenner. Další úspěchy ale musí odložit, během nedělního tréninku si totiž autor 16 gólů v NHL zlomil ruku a doba jeho návratu je zatím nejasná. Všechno záleží na blížícím se lékařském vyšetření.

Boone Jenner naskočil do přípravy, teď ho ale čeká pauza.Foto ČTK

Kari Lehtonen (Dallas)

Doba léčby: několik dní

Častý pacient Lehtonen utrpěl v nočním utkání po srážce s Nickem Bjugstadem z Floridy lehký otřes mozku. Forvarda soupeře do brankoviště zbytečně natlačil bek Jamie Oleksiak, načež se na něj pak ještě vrhl na ledě. Lehtonen musel ze zápasu odstoupit, ale i když by nemělo jít o nic vážného, měl by se mít na pozoru. Otřes mozku už totiž utrpěl na jaře.

Jordan Staal (Carolina)

Doba léčby: 3-4 měsíce

Jeden z klíčových mužů sestavy Hurricanes utrpěl zlomeninu nohy minulý týden v zápase proti Buffalu. Vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem skončil mimo hru po střetu s obráncem Joshem Gorgesem, na nohu údajně vůbec nebyl schopen došlápnout. Už má za sebou úspěšnou operaci.

Derek Stepan (NY Rangers)

Doba léčby: neurčito

Žádný hokejista Rangers nenasbíral za poslední tři sezony tolik bodů, jako čtyřiadvacetiletý Derek Stepan. Během tréninku se obratný centr tvrdě setkal s mantinelem a zlomil si lýtkovou kost. Velký problém pro Rangers, kteří už tak mají nedostatek kvalitních centrů.

Henrik Tallinder (Toronto)

Doba léčby: neurčito

Pro pětatřicetiletého veterána s více než 670 zápasy na kontě může vykloubené rameno znamenat konec kariéry v NHL. Po nevydařené poslední sezoně v dresu Sabres dostal předloňský mistr světa se Švédskem šanci probojovat se do kádru Toronta, jenže střet s bývalým spoluhráčem Mikem Weberem z Buffala a vykloubené rameno znamenalo konec, Tallinder byl z kempu propuštěn.

VIDEO: Tallindera pomstil Orr, střet startuje v čase 1:50

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud