Martin Tomaides
8. října 2014 • 04:15

NHL začíná! Tady je TOP 10 hvězd, které se vyplatí sledovat

Vstoupit do diskuse
0
  • NHL začíná! Tady je TOP 10 hvězd, které se vyplatí sledovat NHL začíná! Tady je TOP 10 hvězd, které se vyplatí sledovat FOTO: Reuters, EPA, ČTK/AP

    Už jen hodiny zbývají do startu nového ročníku kanadsko-americké NHL a nadšení fanoušci z celého hokejového světa už se nemůžou dočkat svých oblíbených hvězd. Ale kdo z hokejistů by měl nejvíce zářit? Sestavit ty nejlepší z nejlepších není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Takhle si s volbou TOP 10 poradila redakce iSport.cz.

  • 1. Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)

    Svými výroky Crosby rivalitu ještě trochu přikrmil.Foto Profimedia
    Těžko volit někoho jiného. Crosby vás nezaujme famózní technikou hole ani velkým množstvím výstavních gólů, ale přesto je dlouhodobě nejlepším hokejistou světa. Má neskutečně přesnou střelu a každý jeho kontakt s pukem v útočném pásmu může skončit gólem. Pokud vydrží zdravý, bude znovu ligovým vládcem.

  • 2. Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning)

    Stamkos sázel góly už během přípravy.Foto ČTK/AP
    Kanadská mašina na góly a tréninkový fanatik potlačí dynamicky sestavenou Tampu až do play off. Šikovně poskládaný tým plný aktivního mládí vede jako kapitán právě čtyřiadvacetiletý superstřelec, který už v tak nízkém věku má za sebou jednu padesáti a jednu šedesátigólovou sezonu. A kdo ví, co by bylo, kdyby se v loňské sezoně nezranil a v předloňské nebyla výluka. Bude s Ovečkinem bojovat o ligového krále střelců.

  • 3. Jonathan Toews (Chicago Blackhawks)

    Jonathan Toews překonal v prodloužení Petra Mrázka a rozhodl o výhře Chicaga.Foto ČTK
    Všeuměl. Těžko hledat někoho, kdo má ve 26 letech ve sbírce 2 Stanley Cupy, 2 olympijská zlata a zlato i stříbro z MS. Charismatický kapitán Chicaga je i přes nevelkou výřečnost jednou z tváří soutěže a můžete se spolehnout, že znovu získá více než 60 bodů a bude chtít Chicago dotáhnout až na vrchol.

  • 4. Alexandr Ovečkin (Washington Capitals)

    V přípravě na nový ročník se Ovečkin trefil třikrát.Foto ČTK/AP
    Znovu bude mít ve Washingtonu nového trenéra, tentokrát defenzivního odborníka Barryho Trotze, ale o gólovou produkci by neměla být starost. Trotz sice chce ubrat své hvězdě čas na ledě v přesilové hře, sám ale dobře ví, jakou zbraň v ruském hokejistovi má. V přípravě nasázel Ovečkin v 5 utkáních 3 góly, bude postrachem.

  • 5. Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks)

    Kapitán domácího týmu Ryan Getzlaf se rozčiluje na rozhodčího.Foto ČTK
    Ofenzivní lídr supersilného týmu a jednoho z kandidátů na Stanley Cup už sice nebude mít k ruce populárního Teemu Selänneho, nově ale může spolupracovat s Ryanem Keslerem a Dany Heatleym. Vysoký Kanaďan v nejlepších letech si v minulém roce vytvořil rekord v počtu gólů a byl mimo jiné zvolen do druhého All-Star Teamu soutěže.

  • 6. P. K. Subban (Montreal Canadiens)

    Subban se během přípravy popral s Markem Borowieckim z Ottawy.Foto Reuters / Marc DesRosiers-USA TODAY Sports
    Subban určitě není nejlepší obránce soutěže. Není tak elegantní jako Erik Karlsson a už vůbec ne tak spolehlivý jako Duncan Keith. Ale je neskutečně efektivní a také zábavný! Už během přípravy se stihl zapojit do hromadné rvačky mezi Ottawou a jeho Canadiens a v dalším zápase předvést neskutečné sólo skrze obranné pásmo zakončené nahrávkou na gól. Jeho excentrická osobnost je magnetem pro fanoušky.

  • 7. John Tavares (New York Islanders)

    Hvězda Islanders Tavares bude hrát během výluky ve Švýcarsku.Foto Profimedia
    Čtyřiadvacetiletá jednička draftu z roku 2009 má na zádech pořádnou odpovědnost. S trochou nadsázky se dá říct, že vláčí takřka celý tým na svých bedrech. Šikovný střelec měl v loňské sezoně smůlu, jeho zranění na ZOH v Soči ho připravilo o zbytek sezony a Islanders možná o play off. Do té doby sbíral více než bod na zápas.

  • 8. Henrik Lundqvist (New York Rangers)

    Henrik LundqvistFoto ČTK/AP
    Třicítka na zádech brankáře Rangers trochu symbolizuje. Za 9 sezon v NHL ještě nikdy nezažil ročník, (vyjma výlukové sezony 2012/13) kdy by nezvládl vychytat minimálně 30 vítězství. Každý rok je spolehlivý, chybuje jen minimálně. Stálice.

  • 9. Claude Giroux (Philadelphia Flyers)

    Claude Giroux už se objevil na tréninku, do přípravných zápasů by ale určitě naskočit neměl.Foto Twitter.com / @SNHockeyCentral
    V poslední sezoně předvedl svou sílu. Start sezony měla Philadelphia jeden z nejhorších v historii, její lídr v 9 zápasech nasbíral jen tři nahrávky. Nakonec přesto skončil třetí v kanadském bodování s 86 body. V přípravě na sezonu se sice zranil, ale strach mít nemusíte, nezklame.

  • 10. Erik Karlsson (Ottawa Senators)

    Erik Karlsson může být s novou smlouvou s Ottawou spokojenFoto Sport
    Čerstvě zvolený kapitán Senators bude znovu hlavní hvězdou klubu, v Ottawě na něj navíc po odchodu Jasona Spezzy budou spoléhat ještě více. Karlsson funguje občas spíše jako třetí útočník, už dvakrát během jeho čtyř kompletních sezon v NHL nasbíral přes 70 bodů, je radost, ho sledovat.

  • ČESKÁ HVĚZDA: David Krejčí (Boston Bruins)

    Centr Bostonu vyfasoval před sezonou nový, dlouholetý kontrakt. Sice platí až od další sezony, Krejčí si ale může být jistý důvěrou vedení. Tvořivý útočník, který je často ostatními hráči NHL označován za nejpodceňovanějšího hráče ligy, by se měl podruhé v řadě stát nejproduktivnějším Čechem v zámoří.

    Krejčí bude od sezony 15/16 nejlépe placeným Čechem v NHL.Foto Barbora Reichová (Sport)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud