František Suchan
9. října 2014 • 18:15

Bez draftu se probil do NHL. Dřina měla smysl, pochvaloval si Sekáč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mrazení v zádech, rychlé promítnutí všech hokejových zážitků… A než se nadál, už Jiří Sekáč míchal s pukem v jednom z nejklasičtějších hokejových střetů, Toronta s Montrealem. Z 22letého útočníka, který nebyl draftovaný, je po vydatné porci odhodlané práce definitivně hráč NHL. Na první pokus se probil do týmu Canadiens, nadřízeným ani nedal šanci zvažovat jiný scénář.



 Premiérový zápas v nejlepší lize světa si vychutnal, to ani nešlo jinak. „Když jsem vjížděl na led, bylo to něco neskutečného. Jenom jsem žasnul,“ rozplýval se Jiří Sekáč pár desítek minut po životní premiéře do telefonu. Hned v noci na pátek ho čeká další duel ve Washingtonu.

Před čtyřmi lety o vás na draftu NHL neprojevil nikdo zájem, teď se vaše jmenovka právoplatně skví na dresu nejsledovanějšího klubu světa. Už vám dochází, čeho jste dosáhl?
„Nedokážu to ani popsat. Jen vím, že všechna ta dřina k něčemu vedla, že mělo smysl se celý život prokousávat tímhle směrem. Nikdy jsem to neměl moc lehké, spíš jsem byl ten, který se musel všude probourávat, probíjet, neměl jsem před sebou ustlanou cestu. Nevěděl jsem, že jednou budu NHL hrát. Když se mi teď tenhle sen opravdu splnil, nedokázal jsem ani sám pro sebe najít slova, kterými bych vyjádřil svoje dojmy. Jednoduše úžasný pocit.“

Tohle se vám honilo hlavou, když jste s týmem čekali v tunelu u ledu před začátkem zápasu?
„Tam jsem ještě ani netušil, co přijde. Když už ale postupujete v řadě k ledu a jde se přímo na věc, to bylo ohromný. A to si nedokážu představit, jaké bude, až nastoupíme poprvé doma.“

Ve své aréně Montreal zahajuje sezonu tím, že si hráči předávají hořící pochodeň a bývá to elektrizující zážitek. Vyprávěli vám spoluhráči?
„Jo jo, říkali mi, jak to vypadá. Hodně se těším, fakt že jo.“

Celý rozhovor s Jiřím Sekáčem o prvních dojmech z NHL i kempu, kde ohromil svou fyzičkou, najdete v pátečním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud