Martin Tomaides
9. října 2014 • 10:27

Zakončení při brejku? Třikrát jsem si ho rozmyslel, smál se Plekanec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Jiří Sekáč, to bylo během přípravy na nový ročník NHL v Montrealu slušné téma. Český nováček ohromil a vybojoval si místo v sestavě. Vedle něj se trochu ve stínu připravoval druhý Čech, Tomáš Plekanec. Jakmile se ale začalo hrát naostro, hvězda zkušeného forvarda bleskově vyletěla vzhůru. Jeho dva úspěšné zásahy do sítě Toronta z něj udělaly hvězdu prvního hracího dne NHL.



Nejdřív jedna parádní trefa z brejku, nakonec šťastný gól v poslední minutě, který rozhodl o osudu utkání a zmrazil nadržené torontské publikum. Zkušený centr, který v Montrealu nosí od startu ročníku nově na dresu našité "áčko", ukázal, jak moc je pro tým důležitý. "Dnes byl jednoznačně nejlepším mužem na ledě," napsal například na svůj twitterový profil uznávaný hokejový odborník Pierre LeBrun.

Ale nejdříve to tak slavné nebylo, po první třetině Canadiens prohrávali 1:2. "Nikdo z nás nebyl spokojen s tím, co jsme tam předvedli. Byli jsme pomalí, neplnili jsme si věci, o kterých jsme se před utkáním bavili. Až od druhé části jsme se dostali do rytmu," zhodnotil utkání Plekanec, který byl vyhlášen první hvězdou.

Takže ten, kdo se objevil po zápase v šatně Canadiens, ten si celkem klidně mohl popovídat s P.K. Subbanem, či další hvězdou Carey Pricem. Největší humbuk byl totiž právě okolo českého hokejisty, to on byl hrdinou večera.

Hodně dotazů mířilo právě k prvnímu gólu populárního centra. Ten vstřelil Plekanec ze samostatného nájezdu ve 25. minutě. "Co se mi honilo hlavou, když jsem se hnal na Berniera? No svůj plán na zakončení situace jsem během té doby asi třikrát změnil," smál se Plekanec v rozhovoru pro Montreal Gazzette.

VIDEO: První gól vstřelil z brejku

Do sóla poslal českého reprezentanta ruský bek Alexej Jemelin a hned na ledě si od svého spoluhráče vysloužil pochvalu. Jinak ale jedenatřicetiletý Plekanec kombinoval ve formaci s dvaadvacetiletým Brendanem Gallagherem a o dva roky mladším Alexem Galchenyukem. A byl spokojen.

"První je výborný tvůrce hry, ten druhý je zase obrovský dříč, kterého vždycky najdete někde kolem brány," chválil budoucí tváře týmu Plekanec. Ten zároveň doufá, že narozdíl od dřívějších sezon mu letos jeho křídla zůstanou ve formaci pořádně dlouho.

VIDEO: Druhý gól si srazil do brány obránce Percy

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud