29. října 2014 • 11:01

Voráček zažívá nejlepší start kariéry! Už je třetí v bodování NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší start do sezony v kariéře zažívá pětadvacetiletý útočník Jakub Voráček z Philadelphie. V nočním utkání proti Los Angeles si připsal dvě nahrávky a dělí se o třetí místo v kanadském bodování NHL. Navíc dokázal posbírat už jedenáct asistencí, nejvíce z celé soutěže. V dresu Flyers dorůstá superhvězda.



Devět zápasů v sezoně odehráli hokejisté Flyers, jenom v jediném si Voráček nepřipsal ani bod. Jednou zvládl nasbírat tři, v současné době zase drží třízápasovou šňůru dvou nasbíraných bodíků v utkání. Na ledě ho nejde přehlédnout. Co se vlastně přes léto stalo s věčně vysmátým vlasáčem?

Odpovědí je prý změna jídelníčku. "Cítím se daleko lépe! Bruslím lépe, pohybuji se lépe a když ve třetí třetině často ostatní hráči už zpomalují, já pořád ještě můžu," těšilo Voráčka, který díky letní dřině v Kladně a Montrealu zhubnul zhruba o deset kliogramů.

Kanadské bodování NHL:
1. Tyler Seguin (Dallas) - 15 bodů (7+8)
2. Sidney Crosby (Pittsburgh) - 14 bodů (7+7)
3. Jakub Voráček (Philadelphia) - 13 bodů (2+11)
4. Tyler Toffoli (Los Angeles) - 13 bodů (5+8)
5. Corey Perry (Anaheim) - 12 bodů (9+3)

Český hokejista zároveň přiznal, že nikdy zrovna dvakrát nepřemýšlel nad tím, čím se vlastně pořádně krmí. Teď kromě kil pořádně snížil také hladinu tuku v těle. "Ne vždycky je lehké dietu dodržovat, ale teď se mi to daří lépe," řekl Voráček pro philly.com. A nový přístup svého svěřence chválí i trenér Craig Berube. "Podívejte se na něj, prožívá nejlepší start kariéry. A důležitou roli hrají právě stravovací návyky," řekl kouč.

Včerejší vyhraný zápas proti Los Angeles (3:2 v prodloužení) byl zároveň pro českého reprezentanta lehce jubilejní. Jeho druhá gólová nahrávka, kterou poslal do sítě Kings útočník Chris VandeVelde, byla zároveň dvoustou v NHL. "U mě to ale nikdy nebylo jenom o bodech, záleží mi hlavně na tom, abych se na ledě dobře cítil," řekl odchovanec Kladna.

Tabulka asistencí:
1. Jakub Voráček (Philadelphia) - 11
2. Tyler Johnson (Tampa Bay) - 11
3. Jason Spezza (Dallas) - 10
4. Ryan Getzlaf (Anaheim) - 9
5. Claude Giroux (Philadelphia) - 9

Další ukazatel povedeného startu? Během října už má na kontě čtyři utkání, ve kterých posbíral více než jeden bod. První takový zápas odehrál vloni až 12. listopadu...

Navíc se dařím celému útoku s Claudem Girouxem a Michaelem Rafflem, bodově rázem patří k nejlepším v soutěži. Všichni dohromady mají už třicet bodů. A Berube si může spokojeně mnout ruce.

VIDEO: Nahrávka na gól VandeVeldeho byla Voráčkovou 200. v NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud