Jakub Hlaváč
30. října 2014 • 12:00

Vojnov je prý nevinen. Manželka pro něj nechce žádný trest

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nucené volno pořádně štve Vjačeslava Vojnova, obránce šampionů NHL z Los Angeles. Ruský hokejista má zastavenou činnost poté, co měl napadnout vlastní manželku. Jenže i ona násilí popírá a incident, po kterém skončila v nemocnici, popisuje jako nešťastnou náhodu.



Svatbu měli teprve 13. srpna, ale pár tvoří už dlouho. Vjačeslav Vojnov a Marta Varlamovová spolu vychovávají čtyřletou dceru. Nenechte se stejně jako některé zámořské deníky zmást mateřským jménem pohledné Rusky, opravdu k hokejistovi patří.

Druhým faktem je, že veřejnost zatím neví, co se vlastně v noci 19. října odehrálo. Je jasné, že byla kontaktována policie, protože sousedé slyšeli ve Vojnovově domě ženský křik. Je jasné, že následně byla Varlamovová ošetřena v místní nemocnici.

A hokejista vzat do vazby, ze které se dostal na kauci. Od té chvíle je ligou suspendován. Nesmí se svým týmem trénovat, nesmí se zúčastňovat žádných klubových akcí. Do té doby, než bude případ vyřešen. Soudní slyšení má proběhnout 1. prosince.

Už nyní však obhajoba čtyřiadvacetiletého zadáka pracuje naplno. „Marta si nemyslí, že by pro ni její muž představoval nějaké nebezpečí. Nemyslí si, že by jí chtěl někdy ublížit. Nikdy se to nestalo. Všechno byly jen nešťastné události,“ říkal Michael Walsh, ženin advokát.

„Jediné co si přeje, je být se svým manželem. Nikdy nikoho neprosila, aby byl od ní odloučen. Naopak z toho byla smutná,“ dodával.

Podle všeho vznikla většina komplikací z jednoduchého důvodu – domnělá oběť neumí anglicky. Tudíž nedokázala přivolaným policistům vysvětlit, že nepotřebuje ochranu. Jenže. Taky nechce veřejně vysvětlit, jak ke svým zraněním přišla.

„Já to vím, ale nemohu to odkrývat,“ uvedl právník stručně. Státní orgány jsou názoru, že se o násilí jednalo. Podle kalifornského práva se navíc může s Vojnovem soudit samotný stát. To proto, aby nemohla být oběť jaksi ovlivněna.

Nejvíce nešťastní jsou z celého případu Kings. Gáže jeho beka se jim stále započítává pod platový strop a vinou zranění mají značné problémy se soupiskou. Zároveň však v tiskových prohlášeních zdůrazňují, že postup ligy akceptují.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud