5. listopadu 2014 • 19:50

Bývalý parťák obdivuje Ručinského: Hraje pořád s dřevěnou holí?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to více než šest sezon, co hokejový útočník a olympijský šampion z Nagana Martin Ručinský vyměnil NHL za českou extraligu. V zámoří na něj ale úplně nezapomněli. Jeho bývalý spoluhráč David Perron ze St.Louis si na něj vzpomněl na Twitteru a kromě pochvaly bývalého kolegu stihl taky popíchnout. "Pořád hraje s tou dřevěnou hokejou?" napsal v současnosti útočník Edmontonu Oilers.



Ročník 2007/08, to byla poslední sezona Martina Ručinského na zámořských kluzištích. A zároven ta nováčkovská pro tehdy teprve devatenáctiletého Davida Perrona, energické křídlo, které si Blues vybrali v prvním kole draftu v roce 2006.

O rok později už Kanaďan dostával první studijní lekce mezi nejlepšími hráči světa. A byly to lekce pořádné! V NHL začínal v útoku s respektovaným Martinem Ručinským a americkou legendou Dougem Weightem. Tihle dva dohromady v NHL posbírali 1645 bodů a Perron po jejich boku vstřelil svůj první gól ve slavné soutěži.

A to byl právě důvod Perronovy zmínky na sociální síti Twitter. V pondělí to totiž bylo přesně 7 let, co teď už útočník Oilers zaznamenal svůj premiérový gól. "Martin Ručinský se tehdy s NHL loučil, ale na profesionální úrovni stále hraje. Ve 43 letech!" podivoval se autor šesti bodů z letošní sezony.

A to ani Perron neví, že Ručinský stále sbírá průměrně bod na zápas a dokonce nějakou dobu vedl kanadské bodování české extraligy...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud